kuning BABY

Mommy HELP ME ? Baby saya kuning makin naik hari hari kena pergi KLINIK , takut je kena tahan wad balik , ada cara tak untuk turunkan kuning Baby ?

25 Balas

Kerap bg susu badan setiap 1-2 jam, kalau tido kejut je dia. Baby kuning byk tido sbb dia lemah. Jgn bg makan benda pelik2 mcm org recommend, kidney baby tak blh proses, dgr ckp doktor jgn memudaratkan lagi please. Kuninng baby akan dibuang melalui tahi dia sbbtu kena minum susu kerap.

4y ago

Jaundice is a condition where a newborn baby’s skin turns yellow because a high amount of bilirubin is produced or because the liver can’t get rid of it quickly enough. Bilirubin is a brownish-yellow substance that is produced after red blood cells break down. The body gets rid of bilirubin through the stool (poo) and urine (pee). Penting ya utk kita ambik tahu, ilmu. Bukan dgb bg baby makan benda pelik2. Bilirubin(kuning baby) akan dibuang melalui kencing dan berak. Jd paling afdal ialah susukan dia. Jgn nanti suka mandikan dgn itu ini, nanti dpt penyakit kulit pulak........ 😟