kuning BABY

Mommy HELP ME ? Baby saya kuning makin naik hari hari kena pergi KLINIK , takut je kena tahan wad balik , ada cara tak untuk turunkan kuning Baby ?

25 Balas

Dulu baby saya, buka bedungnya, biar dia tidur tepi tingkap yg ada bias matahari (jgn sampai kena cahaya lah ☺). Kerap susu kan dia, even dia tido, paksa jugak bf/fm feed. So dia kerap berak, kencing taktermasuk, dia kena berak jugak. In shaa Allah bilirubin dia byk keluar & turun dlm bacaan darah. Semoga Allah permudahkan masalah awak ye sis 😉