baby kuning

hi mummy , nak tanya ada tak tips untuk turunkan kuning baby ? 12/5/24 kuning anak sy 13.8 then 13/5/24 kuning dia naik jadi 15 . esok 15/5 kena pergi klinik lg untuk check kuning . ad tak tips ibu ibu yg anknya kena kuning ? sy risau la lpstu kesian kat anak kalau kena tahan wad😭tak sanggup nak tgk nak jauh dgn anak😭.

3 Balas

Saya pun tgh struggle turunkan kuning baby. Antara tips yg saya tgh cuba bagi babg susu formula kalau rasa susu bdn tak cukup. 40ml setiap 2-3jam. Pakaikan pakaian yg nipis & jgn bedung baby waktu siang untk keluarkan panas. Insya Allah

5mo ago

terima kasih sis

Bagi anak minum susu formula dulu smntara kuning masih ada. Tips dia bagi baby kerap kencing dan berak. Semakin kerap dia kencing berak kuning akan turun. Bagi susu setiap 1jam. Kalau baby tido kejutkan dia minum susu

5mo ago

ada cara tak untuk kejut baby tido ?

klu bby warded kuning, mak blh room in kan.

5mo ago

ada setengah hospital boleh , ada setengah tak boleh . 😢