Simptom Kehamilan

Hi mommies! Sebelum tahu dan yakin yang ibu-ibu hamil, mesti ada tanda-tanda dulu, betul tak? Antara simptom di bawah ni, mana yang anda alami sebelum hamil? Jom kongsi di ruangan komen!

Simptom Kehamilan
647 Balas

Haid memang abnormal. Kadang-kadang, sampai dua bulan pun tiada haid. Setiap hari, boleh dikatakan saya tidur lebih dari 10jam. Yang ini musuh ketat saya. Sebelum ni saya memang ada UTI. Kalau keluar mesti pergi tempat yang tandas tu saya yakin bersih. Kalau tidak, lagi cepat infected. Sampai lah sekarang, kerap kencing. Cuma sekarang lagi payah nak kencing, kena bangun dari tidur, tahan segala sakit-sakit yang ada. Kalau setiap malam, hampir 4 kali turun naik tangga semata-mata nak kencing ja. 😭

Sebelum ni Sye ada ambik cucuk depo,Sye dh berhenti cucuk dh 6 bln haid start cucuk depo x dtg sampai sekarang..baru ni dlm bln 2 Sye cek x mengandung, skrg ni dh bln 4 dah seminggu Sye pening kepala,rasa nk muntah,x larat nk buat apa pun sbb bila bgun je rasa pening dn nk muntah,perut lapar tekak x nk mkn sbb rasa loya bila fikir pasal mkn,blh Sye tau ada kah Sye hamil..nk gi cek takut hampa,

4y ago

kadang mmg effect cucuk depo tu sis..sy slalu mcm tu..kdang smpai brtahun tk priod..that why bile mngndung sy tktau...sbb dh lama tk priod..nk lbh kpastian cek la..

Date yang sepatutnya period dia cuma keluar brown spotting 1 hari je esoknya takda. Slalu camni mmg dah syak dah.. Tapi pregnant kalini 7hari spotting brown. Ingat period betul dah sebab lebih sehari.. Tapi 7hari tu mmg brown discharge je langsung takda heavy blood flow mcm period biasa. So, mmg kebiasaan saya dpt detect bila hanya kluar spotting 😂

2y ago

saya pun brown spotting mcm sis jugak , tp bila jumpa doktor . . dr bagitau hanya perubahan hormon . . last sy check upt bulan 11 -ve

lambat datang haid dan skit payudara semasa haid pun ada rasa lagi lambat period lagi sakit. tapi mengandung (keletihan, kerap buang air kecil, kenaikan suhu badan) mas ni tak tahu lagi. tapi bila dah tak larat sangat pergi berurut. orang tu kata dah ada isi perut dah padat. balik tu terus buat test pregnant. betul betul 2 line.

betul., Cuma rasa macam dah hamil tu kurang pasti juga lah masa tu sebab sblm ni, saya dah merancang lebih 5 tahun , dan memang tak terjangka pun, tempoh tak datang haid Hingga 3@4 bulan tu disebabkan sy hamil..😉😉Kan dah biasa jangka masa haid tu tak normal selama 5 tahun kebelakang ni..😂😂.

4y ago

ohh yaka , masa dpt tahu dh berapa bulan sis ? tahniah yee 😍

#semua kat atas Mula2 piriout lambat Pastu brest 2x sakit (masih xperasan) Badan letih/lesu je Hilang selera mkn Tp slua mkin ketat😂 Test positif terang bnderang naik😂 9week book tarikh 12 week bkk buku pink Now 34week dah berdebar tp x sabar nk jmpa si kecik ni.. 💕💞♥

Kalau saya cuma sakit payudara and lmbat dtg haid je. Yang lain takde. Tadi saya ada check preg test. Tapi line yang satu tu, kabur sangat2. Saya mcm kurang pasti. Adakah saya pregnant atau tidak 😣 saya baru lambat haid 1bulan .

rasa cepat letih sangat masa sebelum tau pregnant . hahaha masalahnya dengan suami pun macamtu . rasa tk sedap perut . siap sapu minyak panas lagi . Teringin makan pun lain macam . pening pening . lambat makan mesti rasa mual .

Period momy lmbt 8hari.. Breast sakit.. Msa breast sakit tu Momy igt Momy nk period.. Then Momy xsihat, demam, batuk, selesema.. Lpas Tu Momy pg check pregnant test just sj ska2.. Skali Naik double line.. Alhamdullillah

lambat dtg period sebb irregular. keletihan ya amat macam kerja teruk sngt. mual angin smpai takbole telan apa apa and tk fikir pregnnt sbb period tk teratur. just terdetik nak check and alhamdulillah 🤗