Simptom hamil

Hi mommies...mommies masa before hamil ada alami simptom apa apa ke? Jom lah kongsi dekat sini!

82 Balas

Alami simptom hampir sama mcm period. Sakit perut memulas, sakit breast, brown discharge, sakit kepala. Sampai cuti solat seminggu sbb mati2 ingat period biasa tambah betul2 pendarahan dtg tepat pd hari next period. Rupanya spotting tp byk. Suspek period yg pelik sbb tulah tergerak hati nk cek upt. Cuma bab spotting sy teruk juga sampai gi hospital cek. Alhamdulillah ok n now dh 8bln 😊

sakit kepala , breast bengkak, angin bnyak dalam badan mulut terasa payau sepanjang masa , keje buang angin je ..heheh cek upt Alhamdulillah positif, esok bru nk g scan .. semoga kandungan ku kali ini menjadi dan sehat .. setelah 2x keguguran dan bru setahun yg lepas sy hamil anggur .. genap sethun dr da bg pregnant semula ..

3y ago

awk dan baby mcm mana sekarang..da berapa bulan..doakan sy jgak ye kali ni..sy da 3 kali gugur tahun lepas😔

byk sgt😅.. alergik dgn durian dan ubat(sblm ni xde mslah apa).. silap mkn sikit ulser dan ruam penuh dkt dlm mulut sampai brnanah.. seksanya masa tu😅, hnya Allah je yg tau.. period xteratur dkt 4,5 bulan.. sblm raya haji badan cepat penat,asyik tido je.. raya kedua try cek upt tgk2 double line terang sgt2, alhamdulillah..

Sekarang sy preggy 7w.. 5 thn ttc.. Msa awal2 tu xde rasa apa.. Cuma period sebulan x dtg, breast denyut2.. Yg lain2 xde sgt.. Steady je smpai skrg.. Cumanya teringin makan makanan korea.. Bile dh dapat rasa lega semacam 😅 Pastu badan panas lain mcm, tp bukan demam.. Bile check temp normal je.. Maybe simptom 1st tri kot

sya panas badan mcm demam smpai husband tgur kenapa badan panas, dada tiba2 bedebar2 masa tdur( berlaku 1kli je), rasa nak mkan ikan padahal sblm ni x minat mkan ikan, bli popcorn yg manis2 padahal sblm ni x pernah nak bli pun... last2 cek upt lain2..sbb period dua hari lagi date nya..tngok2 dua line terang...Alhamdulillah

Waktu awal kehamilan saya lambat period dalam 1minggu. Tapi masa tu memang tak pikir pregnant pun, sebab periods before ni memang ada lambat macam tu. Tapi yg masa ni sakit perut & pingang hampir 3hari lebih and masa tu husband suruh check and alhamdulilah lekat🥰🥰 Penantian 2tahun 7bln❤️

ngantok...perut x sedap..lapa selalu..sampai laki aq kata...kau da bole kwn dgn nobita da...letak kepala je tidur..hahahaha tp laki aq dia yg kata syg ni mengandung ni...cuba cek...pandai dia...mgkn ni anak kedua...sama simptom dia mcm anak 1st...

Sy masa sbelum dpt tau tu, bdn rasa x bmaya, asyik letih nak tidor jaa. Dah tau period lewat seminggu tp x brani nak mgharap, sampai satu masa x boleh tahan debaran tu, terus check upt. Syukur Alhamdulillah, setahun baru lekat.

pengalaman sy,sy akn Kena sakit perut..perut meragam je..tp bile cek upt negatif..mcm gastrik..mcm angin..dlu xtau siap amik ubat kat klinik..hee..da masok 2 Bulan, cek skali lg, bru positif..kali ke 2 Pon Sama..rase yg Sama..

Rasa nak pitam 2x, lepas tu rasa badan lemah je nak baring jee. Pastu doa kat Allah kalau aku mengadung bagilah petunjuk, esoknya tiba2 je tergerak hati nak chck upt kul 1ptg, tup2 2 line walaupun period next week