Pad Selepas Bersalin

Hi mommies yg dah pernah beranak, kalau beranak normal, pad apa yg selesa pakai ye? Maternity pad or adult pad or period pad yg size overnight? Mind to share ?

2 Balas

Masa dlm wad. Sy beli pampers dewasa. Dia mcm sluar. Sarung ja. Nk buang koyak tepi. Msa kt rumah ad lebihan pad orvernite. Pakai yg tu ja. Tp nurse ckp jgn pkai smpai melekap pad dgn tmpat jait. Tkut brgesel dgn benang. Belum smpai msa benang dh reput 😅 . Jd dia nsihatkan sblum benang dh btul2 hilang,pkai maternity pad sbb lebih lmbut. Tp sy bedal ja pad biasa.. sbb trlebih bnyak sgt beli sblum tahu mgndung. 😅

Saya prefer pakai pad biasa size overnight.. Sbb tu lg selesa compare to maternity pad..