Maternity pad, diapers dewasa or disposable panties with pad

Hi mommies! Boleh share tak which one better utk pakai lepas bersalin? ✔️ maternity pad ✔️diapers dewasa ✔️disposable panties with pad Mind to share sbb first prgnncy n tak sure mana better. (mudah pakai n tak sakit)

19 Balas

Assalamualaikum mummy

Selamat malam mommy semua..

Sy pkai yg ke 3..better..

5y ago

boleh recommend tak which pad yg oky?

Maternity pad :)

Maternity pad

Saya pakai maternity pad dan disposable panties. Sbb bersalin czer doc ckp baik pakai disposable panties utk elakkan jangkitan kuman kat kwsn luka tu. Disposable panties with pad tu selesa pakai tapi pada saya, ia agak mahal.

Ms sy ritu pkai maternity pad.. sbbnye nurse n doc kata... Klu berpeluh xkn rs gatal2 dkt bwh tu mcm gune pad lain..nk2 kita plak..awl2 brsalin msih sakit..esp yg czer..mmg nk bgun sush... Tuk 1st day n 2nd day..biasa nurse akn tukakn tuk kita n pkaikn kita pad dr hsptl yg ada tali..nti dh ckup time tuk kita brdri n brjln mngikut kiraan nurse dh bpe jam kita rest... Br kita leh gune pkai pad kita sndri n tuka...tp xtwla klu hsptl lain mcmne..mebi depend on hsptl kut... Apa2 pn depend pd keselesaan sis...😉✌

Overnight pad kotex or librese..biasa sy cri yg plg pjg ntuk jrkkan ms tukar..blh rehat lama sikit nk2 lps kuar lr..bg sy dua brand tu effective n save cost..tgok pd promosi jgk..maternity pad ats brand jgk ad yg xselesa n xde wing buat pad mudah beralih n bocor..so pilih pad biasa yg kdr penyerapan tinggi dan ada wing, make sure standby spender jenis yg besar ntuk lps bersalin untuk memudahkan pemakaian pad n boleh kurangkan skt tekanan kt situ

5y ago

Sama2 😉😘