Maternity Pad / Disposable Panties / Overnight Pad

Hi mommies , Dah baca2 article smua tpi masih tkboleh decide , boleh bantu first mommy ni 😭🙏🏻 Masa lepas bersalin tu mana satu yg better pakai ye ? Atau tolong cerita pengalaman mommies 😍🫰🏻 Thankyouuu #firstbaby #firsttimemom #pleasehelp #ingintahu

Maternity Pad / Disposable Panties / Overnight Pad
10 Balas

sy guna kotex pad jenis panties tu. beli je size L-XL. selesa. berdarah bnyk x bocor. 2 minggu pertama sy mmg pakai tu. mmg pricey sikit, kena invest sikit la nk selesa hehe. bila darah dh kurang boleh pakai maternity pad brand madamme pureen. soft & selesa. atau klau nk jimat, kotex panties tu pakai waktu siang / nak kluar ke klinik. waktu ptg / duduk2 kt rumah boleh pakai maternity pad pureen. waktu mlm tidur usually sy x pakai apa2. selak sikit kain tala dpn kipas utk cepat keringkan luka hehe. kalau takut darah mengalir boleh lapik kain batik😆 p/s: nak cpt kering luka bersalin kena rajin anginkan depan kipas. klau x pergi mna2 / buat apa2 boleh buka pad bersihkan cuci then buka kaki duduk dpn kipas. sy buat mcmtu setiap hari dlm 2 minggu lebih luka dh kering😄

Kalau badan besar dan punggung lebar saya suggest pakai Kotex Overnight Panties. Ni macam diaper budak yang jenis pant tu. Sangat sesuai untuk lepas bersalin sbb just pakai terus macam seluar, tak perlu nak lekat2 dekat pad. Saya kalau pakai ni, underwear tak pakai dah. Overnight panties ada bnyk brand, dekat kedai eco pon ada jual.

1y ago

allright sisss , tenkiuuu for sharing 🥰

sy dlu prnh beli yg disposable panties .. ketat😩.. pstu mcm keras sikit surface dia so bila bergesel dgn jahitan bwah jd sakit dan pnas. better pkai maternity pad .tp since ada mahal sikit, mnggu first n 2nd je sy pkai maternity pad, mnggu strusnya sy pkai overnight pad. hehe.

1y ago

haah. welcome🥰

saya guna maternity pad dgn disposable panties. maternity pad ni permukaan dia lembut, x mcm pad biasa. nanti dh 2 3 minggu bru guna pad biasa. saya guna brand autumnz. kalau bersalin normal kena standby byk. sbb darah lagi byk dari bersalin czer.

1y ago

banyak2 tu dlm berapa pack?

Sy pakai je pad biasa.. tp sebenarnya sedap pakai maternity pad lg la.. tp kalau bersalin czer mana2 pad pakai xpa.. bersalin normal yg ada jahit ni ja yg kena pilih elok² sikit utk rasa selesa.. sbb bila luka jahitan tu bergesel dgn pad tu rasa sakit ngilu camtu

sy pakai maternity pad brand madamme sbb dia ada pelekat lpastu sy pakai disposable panties jugak.. sy punya luka jahitan 2 minggu bru ok.. pakai pad biasa mmg perit matt sbb dia nipis.. kalau maternity pad kapas dia lembut

1y ago

fahammmm , okeeyyy baiklahhh tqsm for sharing 😍

Masa anak pertama haritu, pakai overnight pad je. Tapi tak selesa, memanjang bocor. Kejap kejap panggil nurse minta tukar cadar. Untuk 2nd baby ni, saya nak pakai pad jenis panties. Libresse ada.

1y ago

oooo overnight pad pon tk mampu tampung ya , okeee2 tenkiuu for sharing 🥰

dr ank pertama sampai ank ke4,sy selesa pakai maternity pad Madame Pureen dgn disposable panties...maternity pad nie permukaan nye lembut,x rase sakit klo terkena jahitan....

1y ago

okeee kak , gitu guna maternity pad jela ramai suggest tu hehe tenkiuuu for sharing 🥰

kalau sy pakai 2 lapis pad ni. darah lps bersalin sgt² banyak keluar. sbb tu nurse check,takut ada tumpah darah

1y ago

ya. panjang dr depan sampai belakang punggung sehelai. tp sy tetap pakai 2 lapis. utk berjaga²,takut tembus darah kena panties. tp bila dah baring duduk dekat katil,tetap juga darah tembus sedikit. masa kt wad memang kerap sy tukar pad. hari ke 3 baru sy pakai sehelai saja. tp ikut dr keselesaan sis ja la. kalau sy memang pakai pad mcm tu dr anak 1st sampai anak ke 3

saya guna maternity pad. bila bergesel dgn luka x sakit

1y ago

most wc awak. betul tu boleh beli mcm yg lain comment awak. sbb masa 1st baby sy pakai pad biasa. bila bergesel dgn luka sakit dn pedih. dh la koyak byk time tu😅. most wc awak❤️