cucuk kancing gigi

hi mommies.. sy dah pregnant 24w n 1st pregnancy.. besok kena cucuk kancing gigi.. soooo nervous ? sbb ada yg ckp cucuk kancing gigi nie sakit.. betol ke? boleh share tak pendapat mommies sekalian ?

116 Balas

Jgn baca sgt cerita2 org/dgr cerita org, sy mula2 haritu cmtu jugak. curious nk tahu betul ke skit sgt. sekali tu, laaa, x rasa apa2 lansung pun. kebas pun xde.😂 siap boleh drive jauh lg lepas cucuk. Alhmdllh. yg penting mindset. jgn takut2. klu tkut kite tend to keraskan tgn n mybe sbb tu sakit kottt.

1st cucuk sy xtahu, 3 hari lenguh n sengal. Mak sy bg petua, lepas kene cucuk urut perlahan2 tmpt yg kene cucuk bg ubt dia cucuk turun n xkeras dkt tmpt cucuk kerana itu yg menyebabkan kite 3/hari lenguh. Sy cube 2nd time, urut perlahan area cucuk. Sehari time cucuk je pastu xde lenguh 3 hari.😊

5y ago

tq utk petua to.. baru lps kne cucuk.. mmg terasa lenguh2 😄

Hai awak , pengalaman sy cucuk kancing gigi xsakit pun awak . Ada yg ckp nnt lenguh tangan , nnt rasa bisa² . Tapi sy syukur semua xde rasa , tp masa cucuk kali ke-2 . Sy rasa lenguh sikit , siang cucuk mlm tu elok dh . Tp xde lah sakit sgt . Mcm lenguh je , ibarat tidur trtindih tangan sndiri .

5y ago

Sama dgn saya... Sakit masa jarum tercucuk tu je..lepas tu xde apa da...

Tak sakit pun.. Jus lenguh lpas inject tu... Its ok.. Nti nurse nk inject.. Awk bkak2 fb, ig ke.. Jgn lyn sgt prasaan tkot or nrvous tu..thn demi bby... 😉😉 Juz elakkan dexa ye... Inject tuk mtangkan paru2 tuu... Yg tu sy surrender...🏳️

tak sakit pn sis , masa masuk ubat tu je rasa ngilu . klu sya time cucuk masuk ubat tu yg rasa ngilu smpai nurse ckp *ehh otot mama goyang laa* 😂 rasa sakit pula lpas sehari dh hilang.klu 1st pregnant mmg 2kli klu second preg sekali sja

mse sy cucuk kali pertama x sakit bila cucuk kali kedua sakit,sy sampai tnye nurse np y cucuk kali kdua sakit berbanding y prtama,nurse gelak die ckp y kdua saje bg ubat y kuat cikit😅😅,,2/3hari gak tangan lenguh berdenyut²🤭

Sy baru kena isnin tadi. .org kata sakit tapi Alhamdulillah biasa je x rasa sakit. .walau pon nurse bgi tau ubat masuk sakit sikit tapi sy x rasa. .lenguh ke apa sy x rasa sbab masa kena sy trus gerak kn tgn putar2 pukul2 😅

Sakit tu sakit la tpi skjp hilang la sdh 3ari mcm tu ok dah. Imejin kalau sakit dcucuk kancing ggi tak tahan apatah lagi nak beranak nti kn. So angp seja msa dcucuk tu kena ggit semut. ☺️All mom is strong. 💪

Takde apa okay je . Cuma lenguh sikit je . Kalau jenis yang seram dgn jarum tu takut la sikit 😅 ahahahha sampai sekarang saya seram dgn jarum . Baby kena injection pun saya yang rasa seram .

tak sakit tapi yg first cucuk tu tangan memang lenguh dalam jangka masa panjang jugak la. time nurse nak inject tu jangan keraskan otot . buat rilek je n jangan tgok jarum kalau rasa takut .