cucuk kancing gigi

hi mommies.. sy dah pregnant 24w n 1st pregnancy.. besok kena cucuk kancing gigi.. soooo nervous ? sbb ada yg ckp cucuk kancing gigi nie sakit.. betol ke? boleh share tak pendapat mommies sekalian ?

116 Balas

saya baru 20 week.n tdi dh dapat 2nd dos. maa 1st dos dulu dia injek xda rasa lngsg.tp hari ni. ya ampun 🤣 lain mcm sakit nya. smpai nk tdur sblh kiri pun sakit. trkena apa² pun xboleh.

Sy baru cucuk kancing gigi last week. Xsakit pun time nurse tu cucuk.. Time dia nak tanggal jarum tu yg sakit 🤣ada dua hari mcm tu rasa ngilu sikit. Tp oklah.. Xlah teruk pn.. Hehe

Assalamualaikum Sis semua, injection kancing gigi tu mmg setiap ibu ngandung kena ambil ya? Maaf sbb serinna baru 5w pregnant and this is my 1st time... Byk sgt benda yg serinna xtahu...

5y ago

MasyaAllah... 2 kali ya awk... Semoga Allah permudahkan, bkn hanya pd serinna tp buat semua ibu2 mengandung yg melalui mcm2 ujian kehamilan... InsyaAllah semoga ujian ini dpt mghapus dosa2 kita semua... Terima kasih ya sis syafra...

Tak sakit pun sis. I dah 2x cucuk kancing gigi. After cucuk tu baru rasa kebas sikit tapi tak laa kebas sampai tak boleh buat keje. Still boleh buat activity lg. Dont worry ok.

Ikut org rasanya. Saya 1st cucuk tangan terus lenguh n sakit for seminggu mcm tu. Tapi 2nd cucuk last week okay je rasa lenguh n sakit sikit dlm 4 hari mcm tu je. Hehe

sy ambik msa seminggu jgk la nk lega lepas cucuk 1st dos tu.. sbb takut dgn jarum so sy keraskn badan time cucuk tu, that why laa sakit lama smpai merah2 😅

Sy baru kena khamis harituh. Sakit sikit je. Masuk jarum tk sakit. Bila ubt nak masuk tu terasa sikit hehe. 2 3 hari hilang rasa sakit tu. Dont worry sis 😊

utk yg 1st dose xskit sgt, yg 2nd dose brulah hmpir smgu krem tgan smpai xleh nak buat kja lenguh sblah tgn.. sy bru lpas inject for 2nd bby, skli dose je

tk la ...cuck biasa je ..tp lepas cucuk tu , lengan akn rse lenguh n sakit sikit jla kt tmpt bhgian cucuk tu . sy cucuk mse 25weeks .. tk sakit pun la .

Sy lpas kena cucuk kancing gigi, besok tu baru rasa sakit. Kebas gak la tgan, smp nk angkat pun sakit. Terpaksa buat kerja pakai tangan belah kiri. Huhu