Kancing gigi

Berapa week yee kena cucuk kancing gigi. Skrg saya 28 week dah tp nurse tak pernah ckp lg pasal cucuk kancing gigi. #Firstpregnancy

58 Balas

Sy 21 weeks skali, 26 weeks kena lg skali.. Setel 2 kali utk 1st pregnancy. Itu pon sy yg tnya nurse... Terus dia cucuk hr tu jgak. Pastu next appointment dia ingt sy xkena cucuk lg.. Siap dia terang detail balik pasal cucuk kncing gigi. Last2 tgk buku pink dh 2x cucuk. Kdg2 dia lupa sbb ramai sgt patient. Kira gerakan baby pun mcm tu.. Sy tnya dia. Dia tulis tarikh siap dlm buku bila kena start. Mudah kerja. Kdg2 sy rajin baca info2 kt sini.. Smpai klinik sy tnya siap2 dkt nurse. Siap buat list apa nk tnya tkot lupa.

Sis kena tnya kadg nurse lupa..mcm sy nurse tnya baby gerak tak??trus dia bg 1st dos..lepas tuh 2nd dos time 32w anak first..kdg diaorg lupa..sis cuba tnya time checkup..

4y ago

Okay sis 😁

Sy mse 24week nurse da cucuk..kna tye nurse. Mse sy..mmg xtye tp nurse tu tye da rse baby kick x? Kuat ke x..sy ckp kuat..trus die kta nk cucuk..

Cuba next checkup try tanya pasal kancing gigi tu. Sye pon ingatkan nurse tu pastu baru nurse cucuk kalau tak cucuk skali je. Sepatutnya 2 kali

Boleh je tanya nurse. Saya pun tanya nurse, pastu terus dia bagi injection. Kadang nurse lupa. Tanya sebagai mngingatkan je😊

Sy 2 kali kena cucuk...5 bulan dn 7 bulan.. Sis..bila2 jumpe nurse..tlg tanya balik nurse ttg suntikan ni..takut nurse terlepas pAndang je

saya tengah pregnant anak 1st , cucuk kancing gigi (ATT) pada 24 weeks 1st dose, 28 weeks 2nd dose.

4y ago

Ank sulong 2kli.. Ank mom 2'3'4baru 1kli

Kena ingatkn nurse juga pasal cucuk kancing gigi tu. As long as sblm 36 minggu, masih boleh cucuk lagi.

Saya 20weeks++ , baru ambil injection kancing gigi . Dah 2 hari sakit tangan nye😭

Sy br minggu semalam bun usia kandungan 27 week cucuk kancing gigi kat klinik