Detail Scan - 23weeks

Hi mommies, saya akan buat detail scan waktu kandungan saya 23w nanti. Skrg 19w. Apa kriteria penting yang saya kena tanya doktor masa detail scan tu nanti ya? Cth mcm size bby, otak bby, air ketuban, etc. Boleh bg cadangan. Sy tanya ni supaya tak terlepas pandang kriteria2 penting masa detail scan. Boleh mommies tlg listkan tak?

4 Balas

Don't worry mommy nnt doc akan buat semua. Doc akan print result so mmg dia tak terlepas mana2.. Kita sendiri pun takkan terfikir apa yg dia akan scan.

5y ago

Hopefully mcm tu lah sis. Sy risau jugak sebenarnya. 1st time kan.

Details scan 18-28weeks.. kalau boley pergi buT dgn ahli sonographer betul. Doc bukan kerja dia sbnrnya dia pon belajar dr sonographer...nk lg dtails dan pakar cr ahli sonographer

5y ago

Klu review ok blh je. ❤

seeloknye 20w sis buat detailed scan..kalo 23w tkut bby makin besar n makin padat..mse tu dh susah skit nk tgok organ2 bby

4y ago

sy buat mse 24w4d

Don't worry doctor jarang terlepas pandang masa detail scan sbb diorg dah ada list kena check semua yg listed. Sy doakan semuanya baik2 untuk sis.

5y ago

Amin. Hopefully mcm tu lah. Risau jugak sebenarnya