Detail scan kk atau klinik swasta ?

Hi nak tanya kalau nak buat detail scan dekat klinik kerajaan ke swasta ye ? Sebab tadi saye pergi klinik swasta, doktor tu cakap die tak buat detail scan sebab detail scan ni yang buat hanya doktor pakar je. Saye tak tahu nak buat detail scan dekat mane.

13 Balas

klinik swasta banyak awak yg buat detail scan.. biasa sonographer yg buat.. kalau basic scan mungkin ada sesetengah dr boleh buat..mungkin klinik dia sendiri/dr locum yg tahu basic scan/kendalikan mesin scan/klinik tu ada sonographer trsendiri.. mcm nk confirmkn pregnant, growth scan.. mcm dr sy dulu dia reti laa nk buat basic2 ni..tp kalau detail ke apa ke mmg sonographer yg buat ..kalau ada apa2 risiko bru refer pakar .. kebanyakannya swasta la.. awk kne call survey dan tnya dulu..

detail scan kalo gov., dkt hsptl besar ja selalu ada, selalunya patient high risk clinic yg perlu saja bole buat detail scan dkt gov. bersubsidi jdnya murah sj dlm rm20🥹, untung jd rkyt malaysia.

detail scan ada je dibuat kt sonobee, sonovision, certain klinik yg tawarkan service ni ...sy buat hr tu kt sonobee..so far paling murah antara 2 lg tpt sy survey. :)

Detail scan klinik swasta sahaja yg provide. And tak semua. Boleh call dulu klinik2 yg ada. Sy dlu buat detail scan di klinik siti. Klinik siti ada banyak cawangan.

sy buat dkt klinik pakar tp kebetulan je tu doc pkar sendiri yg nk buat detail scan jd sy x perlu keluar kan belanja yg bnyk byr rm5 je

detail scan kt klinik swasta boleh google and cari klinik yg buat detail scan. cari klinik yg ada sonographer.

Mungkin klinik sis pergi tu mmg x menyediakn pkhidmatan detail scan, try g tanya klinik lain pula.. Sy pun scan swasta..

klinik swasta. klinik kerajaan kalau kandungan kita bermasalah baru ada detail scan awak.

detail scan selalu kt klinik swasta n kena cari juga klinik yg buat , selalunya mahal juga la.

saya buat kat sonovision (penang), harga promo 175.. kalau tak promo 195. tapi puas hati😆

12mo ago

sonobee xde kelulusan sbb tu mur3