detail scan

hi mommies 👋🏻 nak tanya kalau kita tak buat detail scan takpe ke? 👉🏻👈🏻 is it necessary untuk kita buat detail scan tu? saya nak buat, nak tengok baby saya tapi bajet mcm tak cukup pula.. any ideas mommies? 🥹 now dah 23 weeks tapi tak buat detail scan lagi 😭 #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

kalau x mampu x perlu sis. detail scan tu kalau ade duit lebih boleh buat, kalau xde xperlu lah. mmg lah detail scan tu nak tau keadaan baby sume. tapi dh mmg x mampu kan. so xperlu lahh sampai nnti menyusahkan diri dgn husband nak carik modal buat detail scan tu. or else nak buat jugak try cari sonobee. mana tau kalau2 ade dkt area u. situ murah sikit. nak2 lagi weekdays.

9mo ago

klau tiada apa2 masalah dari awal kehamilan tak perlu pun takpe sis

Kalau ibu dan kandungan takde masalah, tak buat detail scan pun takpe. Scan di KK dah okay dah. Duit utk Details Scan tu better simpan utk beli barang keperluan ibu & anak nanti atau duit utk ibu berurut masa berpantang etc.

Kalau xmampu xpe. Tp kalau ade duit skit elok buat juga.

Sonobee rm108, klinik swasta mahal