Baby Kecil

Hi mommies. Nak tanya ada tips tak mcam mana nak bagi baby dlm kandungan besar sikit? Sy now pregnant 35 weeks tapi baby cuma 2.1kg. Doc cakap bbay kecik. Next 2 weeks kena refer pakar. Doakan baby sy okay ye smua.

20 Balas

Try mnum susu Anmum rasenya.. Yg selebihnya doa byk2 supaya anak sihat Dan selamat dilahirkan.. Xpe Kecik asalkan xde apa2 masalah.. Sbb ramai juga yg lahir kecil Dan normal.. Bby 1st saya dlu extra besar dari size dia.. Lahir 36w, 4kg.. Kena lahir awal sbb doc ckap takut risiko tggu due jd 5kg pulak. Pape pun byk2 kan berdoa Semoga semuanya selamat Dan dipermudahkan sis.. Aamiin ❤️ 😘

4y ago

N saya ambil susu shaklee dlu.. Masuk 6bln, doc sruh stop sbb bby membesar dgn jayanya.. 😅 Smpai lahir dia tu x mnum susu.. Amek supplement calcium je..

Semoga dipermudahkan urusan awak. Aaamiiinn3. 🖑🖐 sorry sy pun tak tahu cane nak suggest dekat awak. InshaAllah ibu2 lain yg super berpengalaman akan bantu awak. Takpon awak search dalam google makanan apa untuk tambah berat badan baby dalam kandungan.

If perkembangan baby positif mommy xperlu risau sgt...Sy dlu 34w scan baby 2.1kg..doc ckp baby slim sgt tp perkembangan baby positif..nurse ckp mkn je utk naik kn berat baby.. Masa deliver 40w berat baby 2.8kg.. Alhamdulillah....

5y ago

Alhamdulillah. Setakat ni pkembangan baby okay. Tp tu la bila smpai kena refer pakar, mula la risau. Dok pikir mcam2 huhu.

Saya pon bru checkup dua hari lps kndungn 34w 2d brt baby 1.91kg jew.. Doc sruh tmbh brt skit.. Baby smua xdaa mslh apa.. Cuma kna naikkan brt jaa

Makan banyak sikit.hehe..sy scan 35w 2.1kg juga..deliver 37w, baby 2.5kg..ok la..akhir² kehamilan ni baby cepat naik berat..

5y ago

Owh sama la kita kan.. Tu la harap berat baby naik skit la before jumpa pakar nanti. Huhu

5y ago

Thank you so much dear! 🤗 Akan cuba follow yg mana mampu.. Huhu

hri ni sye chekup 38weeks,n doc ckp baby kecik 2.3kg je trus kena refer doc pakar,esok sy induce doakn sy ye

4y ago

Aamiin...smoga sis pun d prmudahkm ye

Berat ok dah tu. Besar nanti susah nak beranak. Tgu dia keluar baru la bagi gemok2

5y ago

Tu la.. Hope bila refer pakar nanti, semua okay saja la.

Mkn spirulina. Sa pn ada mslh mcm sis jg dlu. Sa mkn spirulina baru ok.

5y ago

Elken spirulina. Beli dkt shopee jer

Sy ank 1st brsalin 41wk, lewat 11hari dr edd...baby 2.67kg...