SCAN BABY KECIL

Hi mommies. Ada tak bila scan baby kecik? Now dah 36 weeks tapi bila scan femur length dgn perut baby range dalam 33 weeks. Berat baby 2.3kg sekarang. Dr cakap okay tapi still kena refer dengan o&g. Scan sebelum ni masa 33 weeks normal. Now risau. Ada yg pengalaman macam ni? Boleh share mommies. #firstmom #pleasehelp #bantusharing

8 Balas

sy mcm ni lah jugak dulu. masa preggy 35w, doct ckp baby kecik 2.33kg. pastu sy minum susu fullcream dutch lady setiap pagi dan malam. alhamdulillah bersalin 3kg cukup 39w.

saya waktu sakit perut nak bersalin doktor kat hospital ckap baby sya kecik, anggaran 2kg lebih mcam tu.. tpi bila keluar 3.8kg juga..

Haritu sya scan masa 36w bby dah 2.4kg. Doktor kk cakap normal sbab maknya kecil 🤭 booking haritu pun berat underweight

kita sama.. saya masa scan 36w.. graf baby dh tak cantik, berat baby dlm 2.1 je.. pastu graf kepala dia tu banyak turun

7mo ago

21/9 ni refer hospital lagi. sebab kk tak scan dh

sama. sy pun mcm ni dah 33w tp baby besar mcm 32w. doc suruh banyakkan makan protein.

scan 35 minggu berat 2.3kg, katanya normal. lain org lain pendapat ke?

Sy pun mcm ni tapi doc cek dekat graf normal ja so takda masalah pun.

minum susu sis. InsyaAllah ok👍