35 weeks 2 day

Hai mommy, saya nak tanya saya harini 35 weeks 2days pregnant anak kedua, scan kat swasta tadi doc cakap baby saya songsang, tapi dia songsang melintang tu 🥲 Ada kemungkinan ke kepala baby akan pusing masuk ke jalan ? And doc cakap baby saya kecik sikit daripada umur dia 😣 #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

Em 35 weeks should be kepala dah dekat bawah. Tapi masih ada 3-4 weeks. Bila time sujud tu awak sujud lama sikit. Buat senaman refer utube utk baby songsang. Baby kecik tu berapa berat dia?

7mo ago

Awak boleh minum milo tapi jarakkan 2 jam dgn makan nasi. Minum susu jangan missed setiap hari 2 cawan. Sama juga jarakkan 2 jam sebelum/selepas makan nasi.

Sblum ni scan baby songsang juga ke sis? Saya last scan 33w4d masatu mmg kepala bawah dah. Ni skrng 35w1d dah. Nxt checkup scan 36w nnt.

7mo ago

Aduh risau dah mcm ni. Sbab dari awal kandungan ni mmg kepala bawah je jgan la tiba2 nnt scan 36w baby buat hal pula😭 harap baby sis pusing balik la nnt sblum 36w

baby IUGR, swasta tak refer ke? patutnya kena warded, doktor nk pantau