First time

Hi mommies, im new here.. I already 4 weeks pregnant.. Baru baru i ni pegi klinik utk scan, but kantung baby tu x nampak lagi.. I was so sad and afraid.. Bawah perut n punggung blakang selalu sakit2 biasa mcm tu.. Adakah tu tanda tanda etopik? Tq ?

22 Balas

sy spotting/bleeding wk3-4 haritu, sy igt sy period sbb sy perati smggu berterusan tp heavy periodnya. sy check upt sbb mntau lekat ke,wlopon diri rase tu period. alhamdulillah double line. terus sy buat scan dkt klinik swasta. doctor xnmpak pape tp dia ckp dinding rahim tebal dgn darah maknanya mgkin ready utk melekat, dan doc pon nmpak cyst 1cm. doctor bg 3 situasi waktu tu. 1. baby kecik sgt sbb tu nmpak pape 2. mgkin mengandung luar rahim 3. mgkin dah gugur lepas tu doctor mntk check darah utk nk tau kandungan hcg. alhamdulillah kandungan hcg tinggi. cuma dpt appointment utk scan wk8 iaitu mggu. nk tgk kantung tu.

Mcm kes saya,6weeks masih belum nampak kantung. Scan perut, scan bawah pon masih blom nampak.. alhamdulillah 2mnggu kemudian g scan semula, dah nampak kantung.. yg pnting sis jgn pikir yg bukan2.. mngkin masih baru lagi tu.. insyaallah xde pape tu..

Awl lgi tu.. tanda2 yg sis rasa tu tnda awl preggy, sy pun awl kehamilan mmg rasa skit punggung dan belakang. Bwh perut pun rasa mcm nak period tpi x period juga. Simptom hamil tu.

Baru lg tue sis...setengah org xnpk lg sbb tue doc salu suggest scan 6w ke ats..selagi xda spottng pndarahan atau apa2 sis xperlu risau...Jaga diri jgn pkir sgt yea..

To early sy 8wk nmpk kantung je baby to small.. Don't worry sy ms scan 4wk xnmpk pape pun & ms 2 dkt clinic bt upt ne-..after 2wk Alhamdulillah.. Sabar ye sis..

Mungkin masih terlalu awal untuk awak. Nanti 2 minggu lg ke repeat scan lg. InsyaAllah ada rezeki zuriat untuk sis. Semoga dipermudahkan urusan :)

Saya scan msa 4w kantung pn blm nmpk lg sis... Lps scan 10w dh nmpk jantung bby lps tu dia gerak2 lg ☺ fikir yg positif ja, jgn stress2.

4 weeks awal sgt2 lg mommy. Normal kalau x nmpk apa-apa lg. Normally 7 weeks ke atas baru pergi scan. Itupun nasib-nasib kdg nmpk, kdg x.

Mkin awal lg sy msa 6w pn doc x nmpk lh.. nk masuk 7w baru nampak kantung ni dh 8w esok ada checkup hospital utk scan

Hi dear awal lagi tu sy scan 7w pun nmpk kantung je .in sha Allah baik je ..byk kn bdoa mkn mknan bkhasiat ye dear