Ibu trimester yang mana?

Hi mommies hebat semua🥰 Dah trimester ke berapa tu?👀 Ramai tak yang alami perubahan ketara seperti di bawah semenjak 🤰 ni? Jom kongsikan apa perubahan mommies di bawah😉

Ibu trimester yang mana?
587 Balas

3rd trimester, sekarang nie cepat letih, kadang2 tak cukup nafas, rasa semakin berat, perut pun dh makin padat.. Sakit dr tulang belakang pinggang sampai kebawah.. Tdo malam pun dah tak lena,sesungguhnya sakit itu penghapus dosa, semoga dipermudahkan segala urusan hingga melahirkan nanti.. Aaminn 🤲 #32weeks

Knpa sya tak rasa mual2 ya sedang kandungan sya masuk 6week 6hari kemarin ada penderahan kram sakit bawa perut bercak hari ni masi bercak tapi sikit jak ada siapa2 yg perna mngelami sma seperti sya tak nak tanya ada kah tu tanda2 keguguran??

3y ago

pergi hospital sis ..kalau darah keluae

skrg 2 trimester,bengkak payudara still ada smpai skrg,masa 1 teimester tu hidu bau² mmg tak blh d rmh pun sya pkai facemask,syukur doktor ada bgi ubat tahan muntah jdi tak la mual sangat leher ni,skrg mual dan alahan bau dah tak ada lagi🤗🤗

3y ago

kuat makan pedas makin menjadi jadi😋😋

saya preggy first baby .... normal kaa saya pergi scan 6week 25/02 harituh still xnmpak kantung baby... lepas sya x muntah2 .. cumanya badan asyik letih .. mood selalu swing .. ada jaa xkena ... just rasa mual2 jaa tapi x muntah ...

3y ago

normal puan. Selalu 8 weeks ke atas baru nampak kantung dan heartbeat

1st, start tengahhari kepala sakit, perut sakit, satu badan sakit, jadi berat sangat badan. Tak boleh nak diri lama2. Makan tak boleh lambat sikittt, terus shaking satu badan. Memang tak larat nak buat apa2 kerja 😅😅

3y ago

Tapi tu laa, selera makan takdeee 😅😅

Saya trimester pertama, perut ni asyik sebu shj, start petang, mulalah pening, malam asyik nak tidur awal, kesian dkt anak2 yg lain, yg sebelum ni baru setahun, terpaksa berhentikan dia susu badan, gigi sakit, kalsium kurang,

semua sy lalui😂 . skrg sy 3rd trimester , keje promoter berdiri je . xpe ke ibu mgndung berdiri dan berjln byk ? sbb sy mmg jnis xna duduk time kerja . sbb byk keeja yg kne buat berdiri dan berjln utk ambil bju custmer .

1st...rase mls..pinggang sakit...tido x selesa..rase mual2..loya..tp pakse jgk mkn nasi walaupn ckt..tp nnt keluar semula..rase pening2..loya2 dtg nye pd mlm hari...kalau siang ari xde plk rase loya2 n pening2 tu...

3rd trimester . asal baring . kepala kt bantal mudah sgt terlelap . bdn cpt oenat . pinggang sakit . false contraction pon ade . kejap on off . tido malam pun berpeluh . hope cukup bulan keluar budak nya . hehe

sekarang 2 trimester prengnant ank first. tapi ingat lagi masa first trimester alahan sya dtg lambat. 10 weeks saya baru rsa mual, muntah2 dan migrain. sekarang ni alhamdulillah dah makan kurang alahan.