Ibu berapa minggu sekarang?

Hi semua mommies kesayangan🤰🥰 Haaah dah berapa minggu tu? Ada yang masih lagi tidak tahu kiraan kandungan mommies ke tu? Jom kongsikan di bawah😉

Ibu berapa minggu sekarang?
1720 Balas

Saya ingin berkongsi crta saya...saya tidak tahu saya hamil...lps tu saya bli test pregent..rupanya saya hamil... Tpi saya tidak mahu ada lagi ank...sebab saya faktor kesihatan....lps tu saya ambil keputusan utk keguguran..saya pergi klinik swata berdekatan....saya amik ubt keguguran dlam 13pil ubt ..tp saya kuar darah dan ketulan sikit....saya cek upt test pregent...ada 2line..boleh terangkan pada saya....sama ada sudah gugur atau pun blm..

3y ago

Betol tu..😒😏

5 weeks. Doakan kandungan saya kuat dan terus membesar. Nervous sbb 1st time, anak pertama. Takde loya apa. Cuma berangin satu badan dan asyik lapar. But dah getting better. Lepas tu jadi risau betul ke pregnant ni. Rasa nak beli upt check banyak kali. Kalau scan sekarang dah boleh nampak baby ke ye? 😅

3y ago

32 week😇

kenapakah saya sering sgt lapar apabila saya paksa untuk makan tetap rasa lapar selepas 30 minit makan dan saya kurang selera makan ,makan apa pun x masuk dan gestrik selalu sakit,mual2, muntah2,pening berapa lama ka saya akan merasakan seperti ini??usia kandungan saya 8minggu 5 hari

3y ago

tme sy loya terukkk sy p farmasi beli ubat tahan muntah.. alhamdulillah..mkn sebiji.. tp tahan 2hari sy x muntah n sedap je tdo.. ase btoi2 rehat. tp sy mkn ubat.. tme trukkkk sgt sebu mual loya... mkn trus ok... tp sy ambil skali ngn ubat gastrik ...

12 mnggu..anåk ke 3..kali ni alahan teruk sangat..xmcm sebelum ni..xkuatnye..mkn xselera..loya mntah ,xbole bau org masak..org wangi pun kte busuk😀selalu pdih ulu hati..xbole mkn bnyak..kejap² lapar..tuhan jer taw..nangis kadang tu...tp skrg da ok skit..tp ttp ade,cme xmcm sblm ni..alhamdulillah..kuat demi baby😘

kenapakah saya sering sgt lapar apabila saya paksa untuk makan tetap rasa lapar selepas 30 minit makan dan saya kurang selera makan ,makan apa pun x masuk dan gestrik selalu sakit,mual2, muntah2,pening berapa lama ka saya akan merasakan seperti ini??usia kandungan saya 8minggu 5 hari

3y ago

sis mcm sy la..trimêster pertama mcm tu la..nnt ok la..moga kuat yer

9 bulan 37 weeks. Permudahkan semua jalan dengan lancar amin sehingga bersalin Amin 🙏 permudahkan urusan bersalin nanti jalan dengan lancar amin. Permudahkan baby keluar dengan selmt sihat sempurna keluar nanti Amin 🙏

Alhamdulillah..Baru 5-6weeks.Doakan kandungan saya kuat terus membesar dgn sihat ya Sbb sy masih fobia selepas keguguran on december last year.

3y ago

moga dipermudahkan utk Puan dan ibu2 lain.Jaga diri baik² dlm situasi pandemic ni.

39𝐰, 𝐛𝐥𝐦 𝐚𝐝𝐚 𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐥𝐚𝐠𝐢𝐢 , 𝐡𝐫𝐩 𝐝𝐢𝐩𝐞𝐫𝐦𝐮𝐝𝐚𝐡𝐤𝐚𝐧 𝐮𝐫𝐮𝐬𝐚𝐧 𝐬𝐚𝐲𝐚 𝐧𝐧𝐭

3y ago

semoga dipermudahkan segala urusan sis

normal ke kalau 29minggu baby kurang gerak??tapi perut rasa mcm biasa mengeras mcm biasa sakit belakng mcm biasalh cuma baby rasa mcm kurang kurang jer gerak hurmm??memang mcm tu erkk

Saya 5 weeks , doakan sy slmt mlahirkan baby yang sihat tubuh badan cergas akal nya dan soleh /solehah .. bdn rase x sdp mgntuk sgt2 dan lapaarrr jee walau lps makan.. muntah kdg2