Apa perubahan paling ketara anda?

Waktu mengandung adalah waktu paling indah untuk semua ibu kan🥰 Tapi ada yang kurang indah bila ada perubahan yang ketara pada diri kita kan 😂 Haaah jom kongsikan apa perubahan paling ketara anda sewaktu hamil🤰

Apa perubahan paling ketara anda?
811 Balas

B & D. Plg sakit hati bila emosi tak stabil, kena tahan je. Org menyumpah ckp itu ini, pantang mkn itu ini just because dia yg elergik, aku yang di larang. Tak blh lilit tuala nt tali pusat berbelit. Siap suruh aku try buat lepas tu menyumpah ank aku terbelit tali pusat. Aku tnya la. Kalau lilit tudung? Tudung boleh. Sedangkan zaman dlu dgn skg, takde tudung lilit. So knp lilit tudung anak aku selamat. Lilit tuala, anak aku blh terbelit? Tp sebabkan aku lgi percaya Allah dpd mulut org. Aku lilit je tuala ke tudung ke kt kepala aku. Alhamdulillah anak aku tak terbelit pun. Bila dh beranak, terpaksa tahan juga sakit operate dgn sakit laser dia tak abis2. Ank aku elok takde kuning. Di ckp nya nt ade la kuning tu. aku stresssssssssssssss 😭

3y ago

sabar ye.. jangan dengar sangat cakap orang.. nnti sendri stress susah..

kasut sarung jdi ketat, berat bertambah3 dan terus tambah, selera makan kdg okey kadg x, emosi okey jer stabil... rambut gugur biasa jadi time lepas bersalin(pgalaman time anak pertama dlu). now anak ke2 cuma B,C dan E jer... time anak pertama dlu B,C,D,dan E

a dan c..mcm mne nk bg selera mkn.sy lost 1kg.sy xleh mkn yg sy msk.xleh minum susu,nestum,milo n sunquic.normal ke tu..sy 13week 5hari..alahan muntah ada lg lau xkena yg sy mkn..sape blh bantu sy😭

Semua okay.. sampai jerawat pun xada cume muka kusam ckit la.. yg plg best baby dari dalam perut sampai ke lahir baik je.. time pregnant macam tak mengandung tapi perut ada baby.🥰🥰

C.SELERA MAKAN BERUBAH xde selera C.EMOSI TIDAK STABIL dulu sy suka cari gaduh ngan suami tp skrg saya agak manja dan ganas sikit apa yg suami makan semua mcm sedap hehehe

Selera mkn berubah. Sblm hamil makan mcm bela saka. Masa hamil mkn skit je dh rase kenyang. Sbb tu tiap kali hamil org akn tegor nmpk kurus 😁

C&E... x boleh makan non-vege.. mesti nak rasa nak muntah.. terus jadi vegetarian..😉 kaki pulak bengkak sampai kena beli kasut saiz besar..

mengalami saiz bdn berubah+selera mkn berubah dan kasut nye juga size berubah tak muat kena bli kasut lain..hehe..😂😂✌ #tapxbisou

b dgn c yg no 2. wktu trimester pertama boleh dikatakan tiap hari gaduh ngn husb. skg ni dah 2nd trimester dah tak gaduh dah. heheh

selera makan tu dah macam ada jin 10 ekor tumpang badan 🤣 lepas makan berat, tak sampai sejam dh lapar mcm tak makan 2 hari.