Ibu trimester yang mana?

Hi mommies hebat semua🥰 Dah trimester ke berapa tu?👀 Ramai tak yang alami perubahan ketara seperti di bawah semenjak 🤰 ni? Jom kongsikan apa perubahan mommies di bawah😉

Ibu trimester yang mana?
587 Balas

1st ...xtau pun mengandung sbb xda morning sickness langsung... d sbb kan period xdtg, buat test tgk 2 line.. nak pergi scan double check sblum buat buku pink

3y ago

Ahah. Sama... Tp. Cek. Sbb. Nape. Semua. Makan. Lauk. Pauk. Xsedap... Masak. Pun. Xsedap.. Pelik... Haah

3rd trimester, saya mengandung ni makin rajin memasak, bila dh memasak penat dia tak boleh nak ckp, sampai pinggang sakit2. Tpi kuat gak tidur siang, malam trjagaaa. Gitu la harian saya.

3y ago

sama la sis..dh msuk trimister 3 ni bdan cpt ltih..pagi nk tdo je

1st trimester.... Anak sulong... Normal ke bg bakal ibu yang mengandung nak masuk 11minggu tp xde alahan n morning sickness.... Yang adenye cuma badan cepat letih...

3y ago

Ooo ok, tq

baru masuk 2nd trimester..😩 tp bdn lembik2,mual msih lg...xdpt tdo klo tekejut,trs rsa berdebar2,😭 mula lh bdn rsa lembik😭 bila lh nk hilang

Skrg trimester ke3... Mudah letih n sllu mgntuk... Spnjg hamil xde alahan...alhamdulillah... Skrg msih ad tnga buat kerja umh n msk... ☺️

3rd Trimester...xlarat dh,letih & penat...klau bleh nk baring ja tpi kena kuat jgk sbb ada 2 org anak lg yg perlu diberi perhatian ♥️

3rd trimester.. selalu sakit pinggang,asyik rasa nak buang air kecil je & tido malam asyik berpeluh walaupun dah pasang aircond.

trimester 3 memang rasa penat tp hati kuat nak juga kebelakang pegang cangkul pegang penyapu tanam sayur cantik kan halaman😁

trimester ketiga 🥰🥰🥰 Alhamdulillah Smga semuanya d permudahkan ALLAH 🥰🥰🥰 waiting for mont of May 😇😇

1st trimester. Mual muntah muntah. Boleh makan roti dgn buah je. Harap harap cepat lah alahan ni stop 😭🥴

3y ago

sama lh sis, sy pun mkn Buah ja dengan roti ja boleh terima ts 1 mual muntah