due date november

hai mommies! Siapa sini geng bersalin november nanti? skrg mommies dah berapa weeks and perubahan apa je yg mommies alami masuk 2nd trimester ni? Btw, sy 17 weeks .. #firstmom #firstbaby

18 Balas

hi sy due nov sekarang 17w 3d mula masuk 17w sakit kepala selama 2hari berturut harini alhamdulillah dah okey alahan pun dah okey tapi masih kurang mkn dan taksuka makan masakan sendiri. muka breakout teruk dan kerap tidur hehehe. dah start sakit miss v dan light cramp.

4mo ago

Sama la, sakit miss v + cramp masuk 17week ni

hai, sama lah due November dah masuk 16w. ingatkan dah second trimester ni selera makan tu ada, ada juga tapi tak semua makanan. rasa nak makan luar saja. makanan rumah mmg takleh nak telan. adakala lambat makan rasa nak muntah. rasa nak baring je tak nak bangun.

3mo ago

sama sangat dengan saya

Hi momies! Saya due 11.11, husb panggil baby shopee 😂 dah 19w, start ada selera balik time raya puasa, boleh enjoy makan rendang. Muka pun dah pulih dari breakout masa 1st trimester hari tu. Risau betul tiba2 breakout tapi xtahu lagi mengandung time tu 😅

Sy pun due November.. skrang 15 week tp selera makan belum ada. Pg checkup misi kata berat statik xnaik2 pun. Misi suruh makan naik sikit pun tkpe. Masalah bkn kita xmkn langsung mkn je. Susah juga yea nak naikkan berat badan.

3mo ago

22 feb..

saya pun due november! sekarang 17w4d.. ada pening2 sikit tapi dah berkurang, alahan pun dah berkurang.. yg penting dah boleh masak, rindu betul dengan masakan sendiri.. pinggang pulak start sakit2

3mo ago

Saye 17w5d , samelah sis memang happy dapat masak and masuk dapur balik . Kesian kat suami dari pagi sampai balik kerja takmakan , balik kerja terus bawak saye makan kat luar selame trim1 . Now dah boleh masak hari hari buatkan bekal untuk dia

Saya pun due November. skrg dh 15 weeks. Alahan dh berkurang, tapi masih ada la muntah2 dan mual kadang2. Dh start sakit pinggang dan tumit. Berat pun mcm naik banyak je haha. esok checkup kedua. Harap2 ok la

3mo ago

inn sha allah smoga dipermudahkan ya sis ☺️

hai too mommies ! sy jg due nov ni. skrg 18w5d. perubahan 2nd trimester x jauh2 sgt dari yg 1st trimester. masih ada loya2 sikit n sakit kpla. yg paling teruk selera makan susah nak bawa bincang.

Sme due nov, pregncy kali ni selera makan kurang skit, rasa nk makan luar je, tp mkn portion xbyk.. muke breakout, alahan gatal2 1 badan.. kerap jgk sakit kepala..

hai.. Alhamdulillah hari ni dah 19w.. due 7,11 x pasti LG dapat bersalin ikut due ke x.. sebab twin.. doktor cakap kemukinan awal.. takut lak rasa

2mo ago

aminnm2.. ya Allah.. terima kasih.. semoga awak juga di permudahkan segalanya..

hai sy due november nak msuk 18w da...trimster ke2 ni asyiklaa nak mkn ...hahahaahha selera membuak ..badan pon start napak berisi

4mo ago

wah alhamdulilah..alahan dah hilang ke sis?