Tips beli barang baby

Momies boleh share tak bila start beli barang2 baby? Kalau beli awal pon x salah kan? Haha..due sy insyaallah bulan 8 time raya haji..igt nk prepare sikit2 sebab bulan 5 dh puasa, 6 raya? nk guna duit banyak tu?..agk2 okey tak prepare awal..sebab ada yg cakap better beli mse 6 bulan ke atas.?

44 Balas

Bleh je sis. Positif je. Doa yg baik2. InShaAllah smua akn jd baik. Sy msa anak 1st, 7bln ke atas bru beli. Rsa kalut nak beli itu ini. Jdi stress. So, skrg 2nd baby, kandungan 3bln dah start beli ckit2. Hnya kita yg tau kewangan kluarga mcm mna. Dgn nk raya lg. Kena pandai planning.