Prepare barang baby

Assalammualaikum & hi mommies semua nak minta pendapat sekarang saya pregnant 6 bulan. Due saya 16/6 nanti insyaallah. Selalunya mommies semua beli barang & baju baby bila ya ?#bantusharing

9 Balas

sy awal2 preggy pn dh prepare skit2 ngn husb.. so skg dh 30+ ni x trasa sgt dh kua duit byk beli skaligus.. plus masa 25w pn dah x larat nak jalan beria..sakit pinggang,kaki.. org kate x elok tp sy x rasa pn mcm tu.. mngarut.. klau kt doa x elok jd la x elok.. Allah tahu ape kt hadap...kt bkn org ade2.. so ikut kemampuan beli skit2..AlHamdulillah dah 6 bulan mcm tu dh nk cmplete skg tggl car seat dgn stroller je.. yg len siap dh.. 27,28w dh standby beg dlm keta if keje mandu sdri tu anything happen masa drive o husband x de kt drive sdri ke spital.. sy pn 1st preggy.. byk bljar dr kakak n misi..byk membaca pun kene jgk utk tmbh knowledge.. AlHamdulillah.. smga dipermudahkan hgga keakhirnya.. 😁

wslm...due sy awal bulan 7...brg baby smue da settle n da packing...brg mommy je ad lg skit xpacking...better bli awal...sy 7bulan dah siap bli smue...skrg da 31weeks pun perut kjp2 ngeras lg la kalau penat sikit , lapa or haus...lg la nak raya mmg nk ngemas pun skit2 je xleh penat sikit nnt perut ngeras...😅so bg sy 7bulan pun da ok klu nk prepare smue...

Sebenarnya tk salah ready awal. Utk memudahkan mommies juga. Sy masa 20w ke atas dah start beli semua, before 30w dah ready semua. Masa perut masih kecil lagi larat nak jln sana sini bawa perut, bila perut dah besar tk selesa nak berjalan & berdiri lama2. Masa masuk 20w tu mmg nurse dah remind utk prepare brg2 awl.

pregnant 6bulan? due 16/6 ? sy pregnant 8bulan,due 21/6.. sy 6bulan dah siap beli,masuk 7bulan dah siap basuh dan kemas..risau xlarat

Nurse kat tmpt saya 5 bulan dah suruh beli brg baby ..hee,,takpe sis beli sikit nanti dah sarat tak larat sgt nak berjalan

wslm .. masa saya dulu sebb excited kot ank sulong 😆 6 bulan pregnant tu saya dah mula crik brg sikit² yg penting

saya 28w dh prepare brg bby.. nurse srh prepare siap2

Saya masa 5bulan dah start beli sikit²..

8 bulan baru membelii 😅