Tips beli barang baby

Momies boleh share tak bila start beli barang2 baby? Kalau beli awal pon x salah kan? Haha..due sy insyaallah bulan 8 time raya haji..igt nk prepare sikit2 sebab bulan 5 dh puasa, 6 raya? nk guna duit banyak tu?..agk2 okey tak prepare awal..sebab ada yg cakap better beli mse 6 bulan ke atas.?

44 Balas

Dah bole beli sikit2 puan, sbb raya nak pakai duit banyak kan.. Setiap bulan try bajet beli barang baby dlm RM50-100 je jgn lebih. So lepas raya atau lepas 7 bulan ke atas tinggal topup apa yg patut je xla trasa beban sgt. Cari kt shopee murah dan berbaloi.

sy pn due bln 8..ank ke 3 tp brg2 baby smua dh xde sbb sebelum tu bg skit2 kt ank kwn n kwn suami, bln 9 ritu pndah lg la clearkn apa yg ptt..last ada rezeki dpt baby lg lps gap 4y..hahaha..sy pn plan bli brg baby mse dh 6 bln nnti.. skg nk dkt 17w dh...

Sy due awal sept. Husband nak start beli lepas raya. Tapi si isteri dah tak menyempat hahaha tggu nak scan gender terus nak beli online dulu apa boleh. Barang2 nk beli semua dah save /fav. Tinggal nak byar je ni.

Kita sama awal bulan 8...plan bulan depan nak beli brg baby...masa tu dh 6 bulan...sbb pjj ngan suami..so bulan depan baru die dpt balik n beli brg baby....nak beli lambat2 kang dah sarat..xlarat mak nye ni😅😅

Saya prepair utk yg berjahit kena bli awal. Sbb nk buat slow2 time ada masa & kesihatan mengizinkan. Utk yg readymade bli bila preggy 5bulan. Sediakan apa yg patut dulu baru tak terasa berbelanja sakan

Kalau Saya memang beli awal sbb nanti dah sarat penat dah nak jalan.. cuma last2 Kita basuh n lipat.. senangkan.. setengah org Ada pantang larang tapi Saya Tak Ada apa pantang.. alhamdulillah hehe

Due kita samalah 🤭 Saya barang kat shopee dulu buat masa ni cam ampai sidai baju baby tu, rak keringkan botol susu. Cam baju pampers apa semua tunggu masa raya nt. Selalu ada sales raya nt 😊

Dh boleh beli...sy kumpul semua barang ank yg memg dh ad....check list utk beli mana yg belum ad lg....beli sebulan 1 barang....nanti xde sakit Sgt air keluar cm air..he he...due sy awl bulan 8

Sama lah saya bulan 8 lpz raya haji.saya pn dh Nk msuk 6 bulan nti bru nk bli brng bby sbb mk sya ckp 6bulan dh blh bli brng bby sikit2..tk lh nti dh perut bsr rasa penat nk jln...bli brng tu

Sy 4 bulan da start beli skit2.. Asal ada duit jerk.. Beli skit2.. Alhamdulillah 7 bulan barang baby da complete da.. Bab bila prot da besar ni.. X larat da nk jln2 sgt.. Hehe