Iron tablet 1st trimester

Mohon pencerahan, saya ke klinik pada usia kandungan 7 minggu. Nurse kata 10 minggu baru buka buku. Dia tak cek hb, tekanan darah semua tu tapi bagi vitamin hamil termasuk iron. Perlu kah saya makan iron bermula sekarang (7 minggu)? Pada kehamilan pertama saya, pada trimester kedua bila hb jatuh baru nurse bagi iron. Terima kasih semua

Iron tablet 1st trimester
17 Balas

Ambil ajer sis.. Dorang bagi bukan Suka2. Dorang tau apa yang perlu dibuat.. Sy belum buat buku pink dlu.. Suda consume acid folic utk perkembangan kandungan..

nk mkn ubt ni sblm srapan 1jam awl dn 2jam slps mkn..mkn dgn perut kosong..kalau doc sye die kata mkn ni dgn minum air sunquick oren..hb cpt naik

Saya makan since weeks 8. Nurse cek semua ok saya ikut sahaja saranan klinik utk makan tablet ni. Mereka lagi tahu.

Nie ubat tambah darah kan. Mmng kne makan. Saya smpai skrg mkn 4 jnis ubat campur yg ini.

makan sis . saya 4weeks dh buka buku nurse bg semua supplement termasuk iron tablet

perlu mkn tu sis. vitamin ntk bayi juga tu spya bayi kuat

mmg harus makan...untuk kuat kn janin awk tu

Ya, perlu makan #TAPsupermoms

Perlu makan. Utk tambah darah

Perlu sis.. Utk tambah darah