Iron Tablet..

X mengapa ke klu Kita skip2 ambil iron Tablet? Biasa dpt YG 4 serangkai tu... Iron utk HB Kan.. HB xde mslh.. dari start booking buku akhir bln 6 Lps HB maintain 15... N awal bln Ni HB 15.3... takut plk klu HB mkin tiggi x elok jugA.. darah pekat.. Biasa Saya ambil iron Tablet KK bg.. Vit B complex Saya ambil shaklee siap Folid Acid dlm TU... Bila skip iron Tablet Saya ambil Vit B complex shaklee n Vit C shaklee.

Iron Tablet..
10 Balas

Kena teruskan makan sebab semakin lama baby akan semakin membesar, dia akn perlukan lagi banyak iron. Macam saya masa booking hb 15,sampai akhir 2nd trimester turun jadi 12, tu pun kira makan hari2 tak pernah miss. Jangan rasa selesa bila tengok hb tinggi sbb bila2 masa je boleh turun mendadak

saya pon mkn yg ni. tambah vitalea. waktu bukak buku hb 11. sekarang baru masuk 12w hb 13. tapi nurse kata kandungan iron dlm shaklee tu x cukop utk ibu ngandong. nx week kena ambik vit kk pulak

Amik vita lea shaklee utk ganti iron tablet kk bg.. Mse sy pregnant last year, sy mkn vit c, vitalea, b complex & ostematrix shaklee shj.. Ubat kk x mkn lgsg..

awal buka buku, memang hb ok 13 tapi bila baby makin besar,hb makin rendah sampai tinggal 10.7.dari makan obimin plus,kena tukar iberet...

Best nye hb tinggi.. tp xnk tggi sngt.. hb sye 10.8.. dh 33w4d tp still xnaik n xturun.. nurse dh mule bising dh..

Bst ny hb tgi cm sy.. Awl2 bkak bku hb 13.8 Skg 11.8.. Kdg tkot jgak org ckp mai nk dkt brslin Hb akn trun

4y ago

Alhamdulillah... Tp takut jugA klu tggi sangat.. x elok.. darah pekat... Takut kena cucuk ubat cair darah plk nti.. 😔.. (apa YG Saya bacalah) TU YG skip2 mkn iron Tablet.

Saya pun tak pasti sis, better tanya pendapat doktor

Sis lbh baik mnta pendapat doc

Lebih baik consume apa yg doc bagi

Up