ZINCOFER & IRON TABLET

saya memang makan iron tablet ni sebiji dari 1st trimester sampai masuk 2nd trimester ni kk bagi zincofer tapi iron tablet pun dia bagi jugak & dos up jadi 2 biji. soalan saya kena makan zincofer + 2 iron tablet tu jugak ke? bukan ke dua ubat tu fungsi dia sama? ke makan salah satu je. btw hb saya ok je 12.1 tapi turun la dari 12.9 #firstbaby #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Haritu first sy buka buku pink, nurse bagi zincofer. Sebelum ni mmg consume iron folic dari amway tu. So dr cakap boleh je consume dua2. Takda masalah. Sampai skg sy consume sebiji zincofer dgn sebiji iron folic amway

Kalau untuk hb makan salah satu je sis