Ok tak ambil iron tablet ini?HB korang Naik tak ambil yg ini iron tablet?

Hari itu mula klinik bgi yg zincofer langsong tak masuk tekak,,,,skrg tukar kpda 4jenis pil...iron tablet,b complex,folic acid,vitamin c...yg ni masuk tekak....harap lah HB naik selepas ni....

Ok tak ambil iron tablet ini?HB korang Naik tak ambil yg ini iron tablet?
8 Balas

sye dri pil 4beradik.. FMS tukar kpada iberet.. better dri zincofer.. sbb zincofer.. xsmpai 5minit dlm perut dh mntah ..inberet ni.. ade mood dia klu nk termuntah . dlm seminggu.. myb sekali or 2kli je terasa nk mntah.. tu pn just loya. atau akn termuntah sekali sahaja.. xsperti zincofer. smpai kecut² perut mntah.. hahhah

2y ago

sye xtkar.. truskn je ngn iberet.. sbb iberet xtruk muntah.. ade mood dia.. dlm seminggu 1,² kli je.. zincofer mse preggy tahun 2018.. xhbis sepapan.. trus mntak tkar...

Masa kandungan sy yg 1st & kedua ubat nie la kk bagi.. Tapi yg ke 3 nie kena bagi zincofer.. First time, huhu.. Kalau dulu Best, selain ubat nie dorg bagi vitamin, folic asid.. Sekarang 1 nie je dorang bagi.. Tapi lain kk la.. Sbb duk tempat lain..

2y ago

sekarang bby yg ke-3 baru dpt ambil yg 4jenis ni

saya mmg makan ni hari2x, mmg okay la. hb 13++-14++ je. tapi ikut juga la, ada yg makan ni tapi sama je.

2y ago

ya sis sya tak skip lgi...sbb dh dpt trima yg iron tablet ini👍

sy maintain ok. dri first buka buku smpai nak masuk tmester ke 3 darah tak pernah turun atas 13 je.. 😊

sy mkn nie jugak.. jgn sskali minum kafein yer .. sbb tu yg buat hb kite trun.. sy pernah alaminye 😂

ini kk ke atau klinik desa ye.. sbb kk dekat tmpt sy xde pil yg mcm ni..

2y ago

ini kk tudan miri,sarawak sis.....

Sy dh tukar kpda zincofer hb naik

saya mkn ni jugak, so far HB okay.

2y ago

syukur la sis...sya mula ritu mereka bgi zincofer mmg tak dpt rsa ny lama dlm perut sya auto muntah balik😅