Emosi

Mood kelaut betul kan pregnant ni. Kalah pms. Kejap nak nangis kejap nak gaduh dengan orang kejap nak marah. Ya Allah. Kesabaran nya tipis sangat ?

14 Balas

Pregnant memang emosi x stabil. Tapi jangan terlalu ikutkan emosi. Ikut pengalaman sy mase 1st pregnant. Selalu ikut emosi menangis je. Anak keluar jdi sensetif. Kerap nangis. Bile dah pregnant ank ke 2. Sy cube kawal emosi. Kena happy2 selalu. Tapi x tahu la.mungkin lain org lain pengalaman.hehe

Ha a.. Mcm keanak anakan je perangai. Sy pun xfhm. Tgok makanan ase terharu lg2 yg teringin sgt. Pernah marah n nangis sbb suami nak amik lauk ikan keli peberet kite 😆😅 Yela selalunya suka cencaru. Ttibe je nk keli jugak. Klu tau boleh goreng lebih.

Kalau trimester pertama ada juga ke emosi mcm ni? Sekrg ni saya trimster pertama. Tapi emosi saya lain macam je. Kejap2 nak mrh, lepas tu kalah nak tengok org pun rasa nak manas 😂 badan pn terasa lemah. Rasa nak baring je. Normal ke tu? Atau prasan saya saja

4y ago

Tulaa. 😁 takpe sabar je la. Tq sis..

Samalah sis tapi hubs pula ignore kita. Dia macam takfaham kita pregnant ni emosi tak stabil. Makin saya kecil hati dengan dia. Kadang rasa nak gugur tapi istighfar dalam hati cakap baby tak salah.

Sy kalau tgk cerita cpt nak meleleh nagis je .. Dgn lagu pun nagis.. 😂😂 last2 baca buku main game je😂😂 tak tgk cerita n dgr lagu dah.. Hehehe..

4y ago

Hehhee.. Ayokk.. Jgn lah nakk😂😂

Betul sis sbb time mengandung nie kite cepat sensitif tapi kena pandai control emosi and jangan stress

Samalah sis. kejap mood oke,kejap mood tak oke. Kejap nak marah,kejap happy. Sabo jer lah🤣

Yuppp... Mmg cam tu lah sis... Sama lah kita😅Kdg2 tiba2 nak rasa mkn org tu jerrrr🤣🤣

Kan sis. Ada je rse nk cri masalah nk marah. Rse mcm mudah sgt terasa hati emm

sama laaa hahaha angin tak menentuuuu mulut pun takleh kawal jugak ni 😑