Hanye meluah

Mesti bestkan anak takde masalah kurang berat badan, tak susah membuang, takde orang cakap kepale kecik ni, badan tak semangat. Mesti bestkan susu tak drop so tak perlu try and error bagi fm. Mesti best kalau takde semue tuh. Hahaha pape pun saye bersyukur anak saye sihat walafiat ☺️

10 Balas

Feel you. Saya fully bf, masa baby anak saya debab, masa umur 9bulan dah susut sebab dia demam. Tu first time dia demam. Sejak dari tu nak naik berat agak susah, tapi masih okay. Bila jumpa orang, mula la. Macam2. Pastu anak tak makan nasi pun jadi isu. Pakai baju itu ini jadi isu. Bercerita macam dia tu mak kepada anak saya. Kita ni jenis diam. Sabar tau. Kita je tahu anak kita macam mana. Penat, effort kita uruskan anak, orang lain tak tahu, orang2 ni pandai cakap dan condemn je. Serba tak kena. Memang camtu lah kan, apa yang jadi dekat anak, semua salah mak. Betul, saya pun bersyukur anak saya sihat walafiat. Stay strong ibu!

Anak umur brp? Kalau dah setahun boleh cuba fm Appekidz from Appeton. Anak sy ada masalah sembelit kronik, picky eater walaupun dia minum air masak berbotol, makan buah yg byk. Bila minum susu ni tau2 je dah settle membuang. Takde nangis2, berpeluh2 bagai. Makan pun mcm monster dah😂 Sy bg almost setahun jugak..bila dah ok sy tukar ke full cream fm. Alhamdulillah ok.

Hi awak.. awak x kesorangan, rmi je parents yg ade msalah mcm nie.. sye mampu bf smpi sbulan je lps tu full fm.. org mengata tu x yah ckp la.. peg kk pakej dpt cramah lg.. down tu of coz.. tp ape pun jd jgn salah kn diri sendri.. kte lg rse down ble org skeliling keep pointing kt kte kn.. its ok sis.. i know u have done ur best.. u r a gud mother..

Semua parents ada masalah tersendiri😊. Sentiasa berlapang dada dan bersyukur. Kalau awak terkesan dengan kata2 orang, abaikan. Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri, jangan simpan di hati. Sentiasa rujuk dengan paediatrician soal kesihatan dan tumbesaran anak.

6mo ago

stuju..

anak sy skg umur 2y6m. berat badan 9.8kg. sedangkan makan ok. masih menyusu fernleaf fullcream. tapi tu la,berat badan maintain naik sikit2 ja.masih review nurse+doc KKIA sebab underweight,penat masa menunggu review.tapi tetap bersyukur cz anak aktif ja

sama dgn ank sy sis...ank sy dh 2 thun...berat baru 8kg...ank sy mkn ok susu ok tp tu la berat naik sikit² je tiap² bln...tp syukur ank sy aktif dn jarang sakit...jgn pedulikn mlut org sis...ank kite..kite yg thu mcm mne keadaan die...

anak sy yg ketiga ni, elok makan dan minum susu fm. tp berat badan dia tak naek2. jemu dgn reaksi org menyibuk kata bby kurus sgt🫠🫠 dari bby smpai la 1tahun 4bulan da dia. maintain badan kecik.

sama saya sis. itu lah masalah yg saya hadapi. anak kurang berat badan. bukan x bg susu, bukan x bg makan. berat dia mmg ssh naik. sometimes rasa give up nk ke kk utk check up.

Setiap ibu ada cabaran masing2 untuk jaga anak. Sabar dan redha ja. Doa banyak2 supaya dipermudahkan urusan penjagaan baby

mesti best kan ada anak.

6mo ago

Allahu sis, saye minta maaf ye dengan posting saye ni kalau mengguris hati sesiapa, niat saye hanye meluah dan dengan harapan ade sedikit tips yang dikongsikan saye boleh praktikkan. Sebab saye hampir give up dan hampir hari2 saye takut untuk tiba hari checkup dia. Masing2 dengan ujian masing2. Saye minta maaf lagi sekali ye. Saye doakan kalau sis belum dikurniakan zuriat, inshaAllah, secepatnye Allah kurniakan. Maaf ye sis.