Give up dengan badan sendiri

Haha takde kaitan pun dengan pregnancy ke anak ke. Cume mommies pena tak ade pengalaman bilik ade bed bug atau pepijat? Saye penat laa tergaru sane tergaru sini. Takde tempat yang tak kene gigit. Semue ade kesan. Mommies buat ape ye? Saye bersyukur anak dengan husb tak kene sebab perit nak menanggung kegatalan tuh kite je tau. Semue da buat, tetap setisp malam saye diganggu. Lelah serabut mikir, sebab risaukan orang lain pulak kene terutama anak.

7 Balas

kalau ada pijat kena jemur tilam awk, bantal & selimut. lg elok kalau rendam selimut & cadar dlm air panas pastu basuh. pijat ni jahat. dah la small² tp gigit sakit & gatal. umah mil sy beberapa bulan lepas ada pepijat. habis 1 badan dia kena gigit. mula² ingt alahan ke apa rupanya pijat. panggil pest control tau biar dia sembur racun pepijat. pastu pepijat tu jgn picit org pest control kata sbb darah dia ke bau dia akan buat bnyk pijat lain dtg & berkumpul. Try awk jengah² kat blkg katil awk ada sarang dia tak. Kat celah² tilam ada tak dia berkumpul. Dia suka kumpul kat sana

5mo ago

Air biase mmg xmati. Guna air sabun

Beli mattress protector yg berzip tu. Sy pkai yg tu sbb lbih 2 kali kena. Bsuh smua bju dgn air panas, selimut smua. Spray serai wangi dkt flap tilam, jemur panas, vacuum tilam psang mattress protector. Lps tu mak saya ajar, ketuk serai letak dkt pnjuru tilam. Mnjadi.

5mo ago

Terima kasih.

alas tilam sarung bantal selimut etc cabut, rendam basuh dengan air panas. tilam bantal semua kalau boleh jemur di tengah panas. kalau tak, guna steam mop untuk bunuh pepijat.

5mo ago

Terima kasih

Penah kena.. mmg sy deep clean 1 rumah.. lagi2 tilam..sy spray ridset, ttp pintu.. pastu agak2 da mati pijat tu.. sedut dgn vaccum.. baru ok..

5mo ago

Dia suka dok dekat pelipat2 wak..tempat tersembunyi.. sbb tu sy ridset semua..

Rumah ad kucing x?? Pepijat n cat flea lbih kurang sama.. mmg seksa kalau kenaz cpt2 lahh pnggl pest control

5mo ago

Haah memang kutu kucing, da panggil pest control, cube buat inspection bukan pepijat. So memang banyak kucing orang buat kat sini, ade yang sakit, so suspect kutu kucing laa. Tapi pest terlalu costing untuk kami. Kami try basmi sendiri. Doakan kami 🙏🏼

awak try beli spray awesome.memwng berkesan spray je pijat trus mati

Cuba sedut guna vacuum tilam tu

5mo ago

Tapi saye taktau punca dari mane. Tengok tilam takde kesan pepijat