alahan

Mcm mana nak elak alahan ni, pantang makan lepas tu nak muntah, bau mknn tak boleh langsung ?

12 Balas

Sabar jelah. 😅 Saya pun dulu macam tu, mengeluh. Tanya suami macam mana nak kurangkan, jawapan dia sabar. Normal masa mengandung, alahan teruk. Bila dah bersalin, anak dah setahun, jadi rindu nak merasa semua tu. 😂 Sebab dapat layanan kelas A+

Sama lar sis.. Sy dlu pon mcm tu.. Setiap kali makan muntah.. Sampai xlarat kena tahan wad.. Masuk 4 bln alhamdullah dh ok... Sabar bnyk2... Seksa😅😅 ulang alik tandas.. Tngk tndas fobia... Lpas 4 bln lega.. Boleh mkn..

Semoga sis dipermudahkan urusan ye. Aamiin. 🤲🏻💕 Nak elak tu mmg tak dapat. Tapi sis boleh cuba tips dlm artikel ni untuk kurang kan alahan sis: https://my.theasianparent.com/rawat-morning-sickness

Xblh nk elak puan...senang je puan...mkn je...lps tu kalau nk muntah tu dia punya psl...lps tu mkn lg😊 Kalau blh cri la mknan yg blh masuk

normal sis..mmng alahn ni kita xboleh hindri,kalo boleh sis mkan yg boleh sis mkan byk mkan buah²an supya bby dpt nutrsi.hihi

Normal laa sis. Sbb jelah.. Mmg tak tahan jgk.. Sy pun baru rasa.. 2bulan rasa. Mkn jer. Trus muntah. 4bulan bru ok

Xdpt nk dielakkan sis sbb dh mmg mcm tu bg yg alahan teruk.. Mcm sy awl2 pregnant teruk sgt.. Berat pn turun mendadak

Xdpt nk dielakkan sis sbb dh mmg mcm tu bg yg alahan teruk.. Mcm sy awl2 pregnant teruk sgt.. Berat pn turun byk

Normal tu sis. Mual, muntah lepas makan. Try makan crackers lepas tu, insya allah kurang rasa mual

normal lh tu sis.. setahu sya alahan tdak bole dielak.. sma lh kita... hehe