Alahan teruk

Hy mummies, saya dah pregnant 9minggu, saya punya alahan sangat teruk nak bau tu tak boleh, nak bau ni tak boleh, bila makan minum pon asyik muntah sampai rasa tak bertenaga, muntah tak kira masa..apa perlu saya buat ye?

2 Balas

sama lah kita, kdng² rasa give up. bau apa pun nk muntah , mkn apa pun nk muntah. xdk selera langsung. tpi sy ttp paksa mkn jgk, mkn dlm portion yg sikit tpi kerap. mcm sy klau mkn buah ok. klau nasi mmg tk boleh. tpi pksa jgk mkn dlm 2,3 sudu ckup. jnji perut kita tk kosong. klau awk ok boleh mkn nestum. ataupun protein bar. tpi protein bar cri yg less sugar. pstu sulam dgn mknan yg lain. roti sikit ka,biskut ka, wafer ka yg tekak boleh trima walaupun sikit. kuat smngt taw💪🏻

awak boleh ambil ubat anti mual dekat farmasi. brand maxolon. saya makan yang tu sebab kakak saya doktor bagi. alhamdulillah okay. cuma kuat tidor sikit la hihihi