Alahan & muntah

Salam semua. Saya nak masuk 13minggu dah tp baru sekarang start rasa nak muntah dan loya bila makan. Makan memang langsung tak selera. Sebelum ni takde pun alahan. Ada yg pengalaman sama mcm saya tak?

3 Balas

there are studies shown some moms feel wanna vomit in 1st and 2nd trimester, some in 3rd trimester while some never have the feeling to vomit. you feel want to vomit is because your body is generating additional hormones for your little one that cause your discomfort. so it's normal.

2y ago

Betul3. Dr cakap macam ni kat sy semalam.

Sama sis. Jgn risau kalau rasa ada pape xkena terus ke klinik nt dr akan consult for the best solotion. Jgn pendam sorang2

normal tu