If you feel...

Mama or mama to be... Bila rasa diri tu ada masalah (bleeding atau anak sakit). Terus pg hospital jgn lg tnya kat sini.. Sbb lain org lain badan tak semua sama.. Karang tnya kat sini lain pula jdinya.. Be more senstive. Anak sakit bawa pg hospital JANGAN teragak2. And lg 1... Bykkan buat RESEARCH..

14 Balas

Banyak dah org nasihat hm .. saya pun first jugak .. ingat lagi masa kandungan 17minggu Ada keluar darah sikit ja pun, masa tu saya dkt tempat kerja, saya kerja kerani.. saya sedar darah tu bila terasa seluar Dalam basah 😅 saya pergi tandas check ada darah sikit ja tak Banyak .. sayaa masa tu allahu taktau nak cakap apa .. saya capai beg saya, saya tak ingat dah nak call sapa pun .. nak Tanya apa ka, bagi saya benda tu serious bukan boleh buat tunggu tunggu tangguh semua .. dekat boss saya pun keluar kerja tak bagitau apa dah 😂 saya terus BERLARII pergi klinik berdekatan 😂😂😂😂 sedangkan saya pergi kerja Naik kereta ibu ibu .. sampai saya jadi blur masa tu terlampau pikir kandungan .. sampai klinik mengah mengah bagitau dekat depa .. huhuhu alhamdulillahh baby semua okay. Takda apa yg serius jadi .. 🤗🤗🤗

i feel u sis!! kadang naik muak hari2 krluar kat feed soalan yg sama, delay 2 hari pregnant ke? upload gambar upt 2 line tanya ini tanda pregnant ke? upload gambar darah kat pad ini keguguran ke, normal ke? aduhhh.. dalam ni bukannya doktor pon.pakai common sense lah, pergilah klinik or hospital kan senang untuk kepastian.. dalam ni share lah pengalaman ke ape2 ke ni xhabis2 soalan sama yg sepatutnya ditanya pada doktor atau hospital... arghhhhh...

Btl tu,sy setuju. Sy sndri thn lps 1st preggy. Bykkan membaca dan bertanye pd nurse mase checkup. Buku pink tu bkn saje2 kite pegang g klinik. Dlm buku tu mcm2 panduan utk ibu2 ngandung sampai la care nk teran bersalin dan perancang keluarga. Dan setiap kali g kk,setahu sy,nurse mesti akan ckp nk tnye pape lg x? Atau pesan selalu,jk berlaku ape2 yg xelok segere ke hospital.

Penat dh bercakap. Sama jugak. Asik2 tanya benda sama. Bleeding. Spotting. Najis anak. Mual. Pening. Xnampak kantung. Xnampak baby. Risau. Aduh. Bosan kadang asik benda ulang2. Padahal ramai dh tanya. Ramai jgk yg dh jawab. Hp ada. Boleh taip. Search je info.

Sy masa anak msuk 2 bln mlm tdo nafas mcm keras...x pk2... pagi terus gi klinik... jumpa dkto... dkto ckp baby x pape pon... dia pon faham 1st baby... x yah fikir2...nak tanyak org sana sini...kalau rasa anak x ok terus gi kilinik je... jgn sayang nak keluar duit...

4y ago

Pg hospital swasta.. klinik swasta2 takda pakar...

First pregnancy tu la yg patut senstive byk2.. Sbb tu first born dia.. Apa2 yg jd kat dia tu smua first time takkan la nak tnya org yg ntah2 mana 🤣😅🤔 Bagus pg hospital terus dpt jwpan yg betul.. 😌

tu la sis, rasa before ni dah ramai orang tegur tapi still ramai yang tak faham faham lagi. Kadang kita pulak yang bosan tengok soalan sama je muncul.

Totally agreed ☺️ lebih selamat refer pd yg pkar.. Dan banyakkn gali ilmu psl bby. Supaya xgelabah bila ssuatu trjdi

Setuju sgt! Yg kat sini bukannya doctor, masing² bercakap berdasarkan pengalaman.

Betol tu..Ni lg Bab sensitif..Nnt jd Pape,kata Kat gp kata wat camtu camni..