Baby kicking

Macam mana rasa tendangan baby dalam perut kita yer? Saya sekarang pregnant anak sulong, baru 18minggu. Sepatutnya dah dapat rasa ke? Sebab saya konfius, macam x dapat rasa lagi je tendangan tu sekarang?

7 Balas

18w blm rasa lagi tu ikut juga size bayi. Klau ruangan msh byk mmg tak rasa. Sometimes ibu2 confused rasa memulas2 tu gerakan si kecil atau boleh jd jg angin / gas sebab ibu mengandung ini mmg byk gas disebabkan penghasilan progesterone. Sabar yg ptg masa scan nampak bayi bergerak and sihat...

biasa 24 weeks-28weeks sis.. nnti 28 weeks nurse akn ajar cara2 kira pergerakan anak.. 10x sehari dri 9pg-9mlm.. 18weeks msih awal lg.. kalau rse pn mcm angin2 gitu je.. just enjoy the journey ya sis

sy bbetol rasa bby kicking masa 24w..sblm tu cuma rasa mcm tap2 halus je dr dlm perot..nti dah 28w ke atas, baru rasa kuat gerakannya..smpai senak2 perot dibuatnya..hehe

Sy pn anak first.. First rasa berombak wkt 20w. Skrg dah almost 22w. Mmg dpt rasa baby. Kdg2 kuat.. Husband pegang perut dpt rasa dia tendang 😅

Mula-mula rasa macam jentikan kecil jer. Kekadang kita tak perasan dia gerak sebab kita busy buat kerja

Saya 6 bulan baru terasa gerakan baby..rasa mcm ada geli2 d dalam perut..

Anak 1st lambat rasa..sy 20 weeks br rasa