Baby kick slow

37minggu 5hari tapi sy perasan harini baby kicking slow kat bahagian bawah. Kadang macam rasa tak rasa je. Tu dikira kicking ke tidak. Sebab masih tak cukup 10 tendangan yg kuat #firstmom

3 Balas

Sy masa 38 weeks pun mcm tu sis, skrg dh 39 weeks. Ada hari dia aktif, ada hari slow sikit. Masa checkup kk sy bgtahu nurse dia ckp normal, sbb kepala bby dh kt bawah n ruang makin sempit. Sy tiap kali risau sy gosok2 perut klau ada gerakan bby baru rasa lega. Semoga baby kita baik2 je kt dalam ni aamiin

7mo ago

Tulaa. Risauu. Amin mudah mudahannn

saya pun sama , 37 week 4 hari, rasa baby mmg tak kuat dah kick nya, ada baca normal sbb baby makin besar .. tapi ada je gerak gerak mcm mengeliat macam tu adalah, tapi kick makin kurang 37 minggu ni

7mo ago

Awak pergi pac ke monitor dulu sis?

kalau awak rasa lain, kick slow tak mcm selalu, better ke hosp. terus. sbb awak da ckup bln. saya dulu mcm tuh, tapi saya biar shari ,nasib baik sempat , tuh pun terus kena czer.

7mo ago

Ok thanks ye