Macam mana nak tahu tendangan baby?

Hi mommies, saya first time mom, saya nak tanya macam mana nak tahu tendangan baby ya? Sebab baru first time jadi saya taktahu macam mana nak detect tendangan baby. Rasa dia ada macam perut kita tengah lapar tu ke? Haha. Sebab kdg2 rasa gitu.

11 Balas

Pengalaman sy, rasa kentut dalam perut. Pluppp. Dulu ingat gas ke apa , salah makan ke apa , tapi bila sy fikir ni first time sy rasa seumur hidup, bila pregnant je rasa mcm ni, so sy terus tahu tu tendangan. Tapi org cakap awal2 je rasa mcm gas, dah besar nanti takde ragu2 mmg rasa kena tendang 😂😂😂😂

sy 20 weeks dah rasa tendangan. mmg perut benjol. suruh husband pegang perut pun dia sendiri menjerit sbb baby tendang. lasak betul dia. kalau dia nak pusing badan mmg tiba tiba rasa padat je certain area. pegang bawah perut keras, kepala dia kat situ plak.

sy masa 19w rasa geli2 jer skrg masuk 22w bru rase kuat tendangan dia..kdang2 3 kli dia tendang kbnykkn dia mengeras rasa x seles..berbeza dgn ank sulong..jarak 7 tahun dgn sulong... first sulong ceaser...harp no 2 dpt normal la

saya 20 week baru harini raya tendangan baby . Saya ingt perut saya lapar , tapi saya suruh husband pgg perut dan rasa , Husband ckp ni Bukan Lapar tp mmg rasa tendangan baby . Alhamdulillah baby aktif

kalau saya start 19 wk saya start rasa tendangan baby..dia punya tendang tu boleh tahan kuat la jugak sbb setiap kali dia tendang saya terkejut😅

Saya masa 20w terasa ngilu2 geli. Rupanya dia tendang. Husband yg slalu rasa dia tendang masa sy tgh tdo. Sy tak rasa apa 🤣🤣

klau sy 19 weeks dh mula rasa baby tendang , rasa macam kena sentuhan halus . Makin besar baby , ada rasa tu nnti

saya 20w baru rasa baby gerak2 yang aktif..memang rasa bila pegang perut usap2 pelan..mcm blup2 dalam air tu

Sy rasa geli2 mula2 tu.. lpas tu lama2 bru rsa dia tendang.. rasa dia mcm org kuis kita.. 😆

kalau saya kadang rasa dia tendang kadang nampak perut kedepan dan berjalan kearah lain ..