Baby taknak makan

Macam mana nak buat kalau baby umur 6bulan 11 hari taknak makan? Puas bagi makan, tapi dia keep nangis dan luih makanan gang disuap ke dalam mulutnya. Dah 3 kali tukar menu tapi masih sama.

4 Balas

sis mulakan dgn bubur kosong yaa.. xpayah bagi menu apa2 lagi, utk permulaan sis boleh cuba suap dia sikit2, klu dia nak 1-2sudu pun dh oke.. jgn paksa baby, takut jadi trauma plak bila nmpak sudu haa.. wktu makan 1keluarga, sis boleh letak dia dekat meja makan, bia dia nampak makan tu prkara yg best.. biasa baby akan ada prasaan tringin yg kuat bila asyek tgk kita makan..hehe..dunworry, dia akan mula start mkn bila dh ready..😘

Hi mommies, ianya normal utk baby tolak mknn. Just keep on bagi dekat baby, kalau boleh apply rules 3days tu utk tahu baby okay ke tak dgn mknn tu. Masa makan mummy boleh makan sekali utk ajar anak, boleh juga bg buah atau sayur bentuk jejari bg dia kenal mknn. Sambil dia main mknn hb tu sambil kita suap dia. Slow tapi nnt akan berhasil. Just jgn give up okay mummies ❤️

sama mcm baby sy, , letak carrot pn x nak, letak kentang pn x nk, blender pn x nk, x blender buat nk muntah pulak, , last bg biskut milna, , skrg 9bulan masak bubur kosong semangkok hbs licin 😃

jom mommy try baby food IZZLY 😍 bolej wasap sy www.wasap.my/60129876070/izzlyfood