anak umur setahun sebulan taknak makam sendiri

dari baby 7bulan saya dah ajar dia makan sendiri tapi dia taknak kdg2 makan je sendiri tapi tiga suap terus taknak dah..terpaksa la sy suap dia kalau makan sendiri mmg tk akan makan pun ada pun buat main😭.. mcm mana nak ajar anak supaya pandai makan sendiri ye? #bantujawab #firstmom #bantusharing

1 Balas

Bagi finger food..; buah potong, kentang goreng, makanan dgn potongan jejari.. It's OK je anak tak nak makan sendiri, it's take time. Latih anak makan dgn kasih sayang. asalkan semasa makan ada communication ; duduk saling berhadapan, ada eye contact dan berborak.