siti hajar Borhan profile icon
PlatinumPlatinum

siti hajar Borhan, Malaysia

Contributor

About siti hajar Borhan

YL oilers::Nufiya milkbooster::Izzlybabyfood::

Posts(24)
Replies(1720)
Articles(0)

Pasta untuk Baby

Untuk Para IBU, RISAU Anak Tak Makan Sayur & TAK CUKUP KHASIAT? . "Anak sayalah tu. Kalau makan coklat atau biskut lajulah dia, tapi kalau nak makan sayur berkhasiat, susah nau, risau saya dibuatnya," keluh 😞 Puan Adila dengan nada runsing. . Memang tersentuh dan risau hati kita sebagai para ibu. Dah kerap sangat dimaklumkan yang kekurangan serat akan mengakibatkan bahaya seperti:- . 💔Masalah sembelit di mana toksik gagal di buang keluar sepenuhnya dari tubuh badan. . 💔Kenaikan berat badan. Serat yang tinggi akan membuatkan cepat kenyang dan serat tidak menjadi lemak. . 💔Kenaikan kadar gula di dalam badan. Selain itu serat juga membantu pengawalan kolesterol. . 💔Kehadiran penyakit kardiovaskular seperti penyakit arteri, lemah jantung dan koronori jantung. . Takpe2, nak tak kalau kami tunjukkan cara yang dah terbukti berkesan untuk anak2 makan sayur? Yang paling bestnyer, diorang tak sedar pun yang diorang makan sayur secara semulajadi! 😱 . Iye, secara natural 🌿 bukan pil. . "Eh, kok ada makanan yang sedemikian rupa?" celah 🙄 bibik dari sebalik dapur. . Ye, ada. Memudahkan urusan ibu2 (dan bibik) sebabnya terbukti memang laju and akan licin sekelip mata. Memang sedap giler katenyer, yang bestnya para husband pun duk berebut dengan anak2, hehe. Bila dah sedap, semua dah pandai nak jaga kesihatan, hehe. 😋😋😋 . "Eh tak sabar pulak rasanya nak tau, apa bende yang magik sangat tinggi serat tapi sedap ni?" 🤗 . Rahsianya ialah... Homemade Fresh Vegetables Pasta keluaran Eatalian Express. . "Amboi nama tak nak kalah".🤣 . Ye puan, kami sendiri 🛫 ke Bologna, Italy 🇮🇹untuk belajar cara2 pembuatannya. Dan yang istimewanya, kami masukkan 40%-50% sayur di dalam pasta kami. 10 jenis sayur! Ye bukan main2 tapi 10 JENIS SAYUR!🌈🌈🌈 . Nak kata syok sendiri tu taklah juga sebab MARDI sendiri sahkan kandungan serat sayuran kami yang sangat tinggi 🥇15.35gram per servings berbanding wholewheat pasta 7 gram, wholewheat bread 6 gram dan brown rice pun baru 3 gram. . "Seriously that good?" 🤔 . Well, that is not all that is special with our products. Ada lagi yang anda patut pastikan sebelum anda membelanjakan wang anda...👇👇👇 . 1️⃣ Setiap sayuran yg digunakan saya pilih sendiri dari pasar. . 2️⃣ Setiap pasta cuma dihasilkan berdasarkan "made to order basis". . 3️⃣ Setiap pasta adalah "extension" kasih sayang saya untuk anak2 saya dan penghubung kasih sayang saya kepada anda seisi keluarga. . 4️⃣ Pasta yang saya "produce" menggunakan durum wheat semolina dan bukannya unbleached flour dan seumpamanya yang lebih sesuai untuk noodle. . 5️⃣ Kandungan kanji yang rendah. Buktinya anda tidak akan lihat kesan kerak yang tinggi dipermukaan air selepas anda merebus pasta kami. . 6️⃣ Tidak ada kandungan wax atau lilin yang membahayakan pada pasta kami. . 7️⃣ Dan yang paling penting tidak ada sebarang kandungan lain seperti artificial colouring, preservatives atau MSG. Kandungan pasta saya hanyalah tepung semolina dan fresh veges. . 8️⃣ Owh, saya juga telah diberi pengiktirafan oleh TV3 untuk muncul secara percuma di slot JOM SINGGAH ketika kami hanya berusia 2 minggu. . Rupa pun cantik, anak-anak sure excited🤗🤗🤗 . Ok, macam cara nak dapatkan pasta yang julung2 kali dikeluarkan oleh bumiputera muslim ini? . 👌SENANG JER... Klik link 👉 www.wasap.my/60129876070/pastababy

Read more
Pasta untuk Baby
 profile icon
Write a reply

Kopi Jamu boleh merawat Keputihan dan sengugut

*LADYES COAFEE*( coffee mix cocoa ) #coafee khas untuk wanita Kandungan :- manjakani , akar serapat , lobata , kacip fatimah , kopi arabica , krimer cocoa , gula . Kelebihan :- - membantu mengatasi masalah keputihan dan senggugut - membantu meningkatkan estrogen ( ransangan seksual ) - membantu untuk mengetatkan vagina - membantu buang angin dari vagina ( kentut vagina ) - membantu membuang angin dan toksik dalam badan - membantu untuk menganjalkan payudara dan pinggul Cara guna :- Masukkan 1sachet ke dalam cawan , tambah air panas (150ml-180ml) kacau hingga sebati . 1BOX :- 25g × 15 sachet *HARGA* 1BOX rm39.90 2BOX rm79 *POSTAGE* RM8sm | RM12ss

Read more
Kopi Jamu boleh merawat Keputihan dan sengugut
 profile icon
Write a reply

Essential oil vs First Aid

Dalam PSK ni Complete Semua Ada 🍀 ✅ hidung ni asal bangun pagi je msti meleleh dek hingus!! fuhhh Alhamdulillah, sejak guna RC no more roadblock in my nose 😍 ✅ Mommy nak kulit cantik glow glowing? Meh guna Frankincense, pelolesss muke u nti tau 😍😍 ✅ Selama ni anak buat perangai susah tido malam diffuse Lavender je, punya lah anak nyenyak tido malam😴😴Anak terjatuh luka, cepat2 capai Lavender dan Frankincense; sapu setiap 1-2jam alhamdulillah luka stop berdarah dan makin baik.. ✅ Anak demam, drop je lemon EO 🍋 untuk sponging anak, tak payah penat2 perah buah lemon tu. ✅ Anak selalu main basikal sampai terhantuk ade lebam, benjol ? Copaiba kan adee. Sapu ajeeee insyaAllah hilang 🥺 ✅ Harini rajin sikit nak workout🏃🏽‍♀️, sekali adoiii sakit pulak lah badan ni, almaklumlah dah lama tak workout kan😅.. cepat2 gosok dengan Panaway. ✅ Anak ni semenjak hantar taska tadika ni, asyik la tak sihat lah 🤒🤧🤕, takpe boleh je guna Thieves dan Lemon untuk naikkan immune system anak. ✅Kepala ni asyik lah rasa berat, dok berdenyut je🤯cepat2 hidu dan sapu Peppermint, ya Allah legaaaa ✅ Anak asyik nangis xnk makan ? Haaa meh sapu Spearmint dkt die. Bertambah² seleraaa die nanti.. anak kenyang, mommy happy 🥰 ✅ Perut asyik meragam je, eh takpe kita ada Digize Meh sini, I help you with the situations occur. Jangan kata untuk kesihatan diri sendiri shj, satu isi rumah boleh guna-pakai. Isi rumah tu maksud I - penghuni rumah, barang-barang dalam rumah termasuk penjagaan pokok kalau bertanam hehe⁣ ⁣ 𝗟𝗲𝘁’𝘀 𝘀𝗲𝗲 𝗱𝗮𝗹𝗮𝗺 𝗣𝗦𝗞 𝗻𝗶, 𝗮𝗹𝗹 𝗶𝗻 𝗼𝗻𝗲!⁣ 🌱RM750 include diffuser. 🌱11-13 🤩 essential oils 🌱Roller fitments yang sangat berguna untuk apply EO direct skin⁣ 🌱2 sachets of Ningxia Red for energy booster⁣ 🌱1 Thieves hand purifier 🌱3 size of YL Reusable Begs 🌱YL Price Book Essential oil banyak kegunaan die Jangan kata untuk guna diri sendiri aje - untuk cuci baju, mop lantai, face toner, semburan pokok, DIY to this and that, semua siap dalam satu kotak.. Murah dan berbaloi yakmatt!⁣ SEMUA ITEMS didalam gambar ini akn menjadi milik anda, hanya dgn RM750 SAHAJA‼️ www.wasap.my/60129876070/eoyl

Read more
Essential oil vs First Aid
VIP Member
 profile icon
Write a reply

Milkbooster

Untuk mommy yang berniat nak tambah susu badan dan mengekalkan tenaga musim Ramadhan ni sambil menyusukan baby, boleh dapatkan Nufiya Wasap sy di 👉 www.wasap.my/60129876070/nufiya Harga mampu milik tau mommy 🤭 Promosi Raya beli OMBA dua set hanya RM100 plus boleh dpt Shawl Limited Edition dgn tambah RM10 sahaja 😘

Read more
Milkbooster
 profile icon
Write a reply