11 bulan susah makan

Macam mana nak buat kalau anak 11 bulan taknak makan. Paksa pun taknak. Dah cuba tukar menu masih tak nak makan tapi minum susu kuat cuma makan yang tak semangat. Boleh share tips tak untuk yang ada pengalaman seperti saya dan apa ibu ibu laku kan. Saya sampai kan stress sebab metua saya cakap anak saya susut badan macam takmakan

1 Balas

sabar yaa sis, anak saya 1y 6m baru lalu makan, tidak sebelum ni makan 2-3suap ja even da try mmcm juga. tapi awak bole try bagi dia vit. appeton kot selera dia naik ke. susu pun kena gap sblm dia makan ,takut dia kenyang sbb susu. n awak try buat finger food bagi dia main2x ke, kot nnt dia makan sikit n time dia main ke apa ,try suap sikit dgn kerap even 2-3suap.

3w ago

Baik saya terima. Terima kasih sis ❤️