Baby 11 Bulan tak nak makan

Normal ke baby umor 11 bulan taknak makan apa2??? 😭 ..mcm2 dah sy buat makanan diaa...tapi still taknak makan....anak saya susu badan full...berat dia skrg 8kg..Normal kee?

2 Balas

apa yg sy baca, umur 9 bulan-12 bulan fasa bby x nak mkan sgt .. ad bbrp kmungkinan 1. gigi baru nak tumbuh 2. bru belajar/ dah pndai merangkak 3. tgh dlm fasa explore benda baru byk lg, tp ni antaranya lah . tapi ... jgn risau sbb bby bwh stahun ni fasa bby nk kenal mknn shj . bf still utama . kalau dh lepas stahun bru fokus pd makanan dia . tapi jgn x bg mkn langsung . try je stiap hr jgn give up . cuba tuka texture mknn .. ad bby dh bosan mkn bbur, dia nk explore bnde baru . cuba try bg nasi ke sebutir dua, tgk mcm mana . x pun buatkan aiskrim buah buahan ke .. kalau sis nak lebih tahu, boleh join page happy baby food malaysia kt fb .. baaanyak ilmu sis boleh dpt . knp anak x nk mkn ke ap ke, smua ad kt situ

Ank sy umur 10 bln 1/2 pun x nk mkn dh skrg.. Pening sy.. Mkn sikit je lpastu trus x bukak mulut.. Berat pun 8.4 je x naik2..risau tgk die x nk mkn..