kencing kotor

Macam mana nak bagi ait kencing tak kotor masa checkup pagi?...da mnum air bnyk nad kerapkn kencing pon still kotor lg...ke nak kene puasa jgn amk air manis sehari sebelum checkup tu ye?

11 Balas

Sy pernah mcm ni jg.. Lepas amalkan minum air barli lepas tu ok da n nurse pun ada ajar cara nak ambil ujian air kencing tu.. Jgn ambil yg d awl2 kencing.. Ambil kencing yg d tengah2.Semoga dpt mbantu

Sy 2hri sblm tu dh xmnum mnis..pgi nk g cek up..sllu jgk prblm sngkut kncing ktor..sampai 1thp sy tkr cara..pkl 5pg bgun.hdap air je smpai 8pg..bru g klinik.komfon xsgkut.tp mata rabak

jgn minum mkn manis2 dlu..air putih jgn kurang dr 2 liter..mnum air lemon panas ke..ubat lawas kncing.. antibiotic klu doc ada bg..

O..kencing kotor sy dh mggu2 lps kencing kotor.sy minum air bali setiap hari.bali suam xde gula.alhamdulillah..kencing ok.try la sis

4y ago

2mggu last sblm bersalin..

Cer sis puasa dulu air manis dlm dua tiga hari. Memang kena banyak minum air putih je. Air barli pun kena try minum.

Saya pun ada msa tu..bru je kluar ward..hurm mnum air dah byak..tpi still kotor..xtau dah nk bt mcm mna..

Bykkn minum air masak and minum air barli. Habiskn ubat yg doc bg. Mcm sy pun ambik masa sikit nk elok.

Stop air manis lagi 3 ari nk checkup.. Banyakkan mnum air masak 8gelas shari sekurang2 nyaa

Stop minum air manis. Air kosong je. 7-8 gleas air. N mkn buahan byk. Sure air kencing ok

bnykan mnum air,,, and after bersama husb pstikan trus kncing untk elak kna kncing kotor