Anak angkat

maaf... tp sy ada kwn yg nk beri anak angkat... baby dia due MAY 2020 klu x silap... dia minta tanggung 1) check up dlm RM300(sekali bayaran) 2) yuran bersalin di hospital kerajaan (x kisah negeri mne dia snggp travel jika disediakn kemudahan bilik sewa sebulan utk dia duduk di situ sblm due date) 3) confinement centre dlm rm2000( x silap sy la utk 7 hari dia inform hr tu) 4) sedikit sagu hati dia minta agar dia dpt meneruskn kehidupan dia(RM2k atau ikut kemampuan) ** dia ingin deal berdepan jika blh ** jika ada yg sudi blh pm sy nnt sy bg number dia

30 Balas

?? 40minggu usung perut sana sini. Sakit sana sini. .makan minum x tahu cukup kah tidak. Bersalin nnt berjuta urat putus. Belum pasti panjang umur atau tidak masa bersalin nanti.Bentuk badan dah lari 100% dari bentuk asal. Tohmahan, hinaan, kenceman org sekeliling sampai ke mati x habis. Rasa bersalah sampai x sudah bila setiap kali teringat anak yang di bagi orang lain jaga. Mengandung, beranak bukan seperti haiwan. Sedangkan haiwan pun perlu penjagaan lepas beranak. Ini kan pula manusia. Mana yang mampu deal la . Ikut cara yang betul. Mana yang tak mampu, berdiam, jangan kata ini itu. Bersyukur la kamu tidak seperti dia. Mampu rawat baby . Doakan yang baik2.

4y ago

Bersalin urat putus tp sanggup pula jual anak😂

Dah mcm sindiket jual beli baby pulak. Pandai buat dosa, anak jaga sendiri la. Esok dah tua baru nak cari balik anak tu.. Dulu pnah jugak ada yg offer, kita ni sanggup p travel punya jauh dkat dia. Alih2 bagi dkat org lain mcm tu saja. Kecewa jugak tapi Allah dh ubati rasa kecewa tu dgn bagi zuriat sendiri..

Klau nk sgt ank angkt pegi la amik ank2 yatim sane...bela ank yatim lgi byk phala dpt, drpd mcm ni...dh mcm membeli belah lak...xelok la, dy nk bgi baby ke nk jual baby? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Plik org zman skrg ni...lngsng xsyg ank

Di mana ni? Dlu sy perna kena mcm ni.. Dia minta tran4 la.. Dia mau dtg sabah la.. Bila minta ic.. Tak pula bagi.. Dia kata takut nk bagi ic.. So sy tak takut nk bagi duit.. 😂 Kalau btl dia nk cari family angkat.. Blh whatsapp sy 0102620500

Salam sis, cuba minta kawan sis jaga anak tu sendiri dulu at least sampai bercerai susu. Try search Baitus Solehah dekat Johor. Kawan sis boleh tinggal dekat sana, berpantang semua dekat sana. Diorang akan guide.

Klu nk tanggung cukup sekadar bayar kos bersalin je. Yg lain2 tu suruh dia byr sendiri. Dh macam menjual ank rupanya tu. Jgn lupa buat surat hitam-putih sekali supaya nnt dia xboleh tuntut anak dia.

Kesian nasib kau anak.. lebih baik x payah mengandung kalau x nak baby sendiri.. menyusahkan hidup anak sendiri di kemudian hari. Satu masa karma sendiri akan membalas perbuatan si ibu .. hmm😌

Better xpyah puan...sory bukan nk nk buruk2 kan....zmn skrg, mcm2 org sggup buat demi wang. Scammer pun dh mcm2 kita tau caranya. Raau nt lepas dh tlong smua, nt baby tu xdpt sja.

wahhhh. .acik dia demand nak mati. .jual anak ke. .melampau. .tp due dah lpas kan may 2020. .skrg dah nak masuk ogos. .mkna bby tu da lahir lah kan.

Jual anak namanya..check up ape 3rat..pdhal brnak sptal gov je pn..ignore la sis..rmai lg org yg bolh ambk ank agkt..yg kta leh bg sguhti kt prents yg fakir mskin