Makanan utk si comel ..

Assalamualaikum ibu2...maaf nk bertanya...anak sy berusia 4bln 23hari kira nk msuk 5bln la kan...blh x sy bg dia makan biskut rice tu...sbb dia tgok kami makan...mulut dia mcm nk mkn jgk...atau sy kena tgu dia 6bln bru blh bg makan...skg ni hanya mnyusu badan sepenuhnye.#ingintahu

2 Balas

6 BULAN BARU BOLEH MAKAN. IKUT TARIKH LAHIR BABY. KALAU ANAK SIS LAHIR 5/4 ANAK AWAK BOLEH MAKAN TARIKH 5/10. SEBELUM TU JANGAN LGSG BAGI MAKAN. Kalau sis taknak anak sis sakit jangan bg apa2 selain susu bawah umur 6 bulan. Sebab sis kena tahu ya, sistem penghadaman baby masih tak matang. Anak boleh jatuh sakit nanti.

8mo ago

okkkk...tq sis..

W'salam. Untuk umur macam ni anak dalam fasa explore. Kalau awak bagi apa pun, anak memang akan nganga, masuk benda dalam mulut. 6bulan umur yang SESUAI. Banyakkan membaca.