upt 2 line

maaf nak tanya, kalau kandungan 5 minggu lebih upt tak terang lagi normal ke? saya check air kencing pagi. kalau guna digital naik 2-3. pstu waktu ni memang selalu sembelit ke? sejak saya tahu saya pregnant, alhamdulillah takde lagi spotting. tolong share pengalaman ibu2 semua. saya ada baca banyak artikel tapi nak tahu pengalaman ibu2. doakan kandungan saya sihat🥺terima kasih

6 Balas

masa sy tahu pregnant pun 5w, masa tu mmg terang dah line. tp since puan guna clear blue digital, maka mmg tak salah lah tu. sbb upt tu mmg accurate. & yes awal, tgh, hujung pregnant mmg boleh kena sembelit. sistem pencernaan berubah, tu normal. bykkan minum air putih & makan buah berserat, sayur hijau. kalau ada spotting/bleeding, terus ke klinik ya.

Upt bergantung pada tahap sensitivity dia. So far clear blue paling sensitive and accurate. Lepas dah dapat upt +ve jgn test lagi pkai upt brand yg lg murah takut kiciwe. Hehe. Jaga pemakanan, jaga diri jgn buat kerja berat dsb. Bykkan minum air masak dan makan buah.

Masa 5w mmg line tak berapa pekat. Tp kalau guna clearblue dia kluar 2-3........ Tunggu lg 2 minggu, sis beli dip n tell. Nt pekat la line tu. Btw congrats sis ❤️❤️

ini upt saya waktu 4-5 minggu. Nk kata samar, x jugak. Tp xde la terang giler cuma jelas la nmpk 2 line 🤗

kalau guna digital tu mostly accurate .. utk sembelit , kena bykkan minum air suam dan sayur hijau ..

Nk knfem lg guna yg clearblue sis.