kehamilan & spotting

maaf nak tanya, normal atau tak kalau takde spotting. kandungan 5 minggu lebih dah... perut kadang2 krem tapi tak kerap,bukan sakit mcm senggugut. sesiapa ada pengalaman mcm ni. kalau 5 minggu upt line dah terang @ samar2 lagi? share....jangan marah ye😅

9 Balas

Krem tu normal. Asalkan tak berpanjangan, sakit teramat diikuti spotting. Tuh tak normal. Masa sy 5minggu dah terang dahh. Sy start mkan folic acid around 4/5 bulan sblm dpat tau preg. Mmg takde spotting even warna coklat. Mula2 risau juga sbb org lain smua nampak lendiran implantation lah pesemua. Doc ckap bagus lah klau takde kluar pape. Alhamdulillah skrg nak masuk 17minggu Normal pregnancy takde apape spotting. Kalau ada tu bahaya n pergi je cek. Jngan ambil mudah

normal. rahim dalam fasa nk mengembang. sebab tu awak rasa mcm krem. kalau awak rasa kesakitan terus utk ke klinik ya. jgn tunggu. kalau ada spotting or bleeding yg tak normal awak. kalau risau boleh je ke klinik utk sah kan kehamilan awak. cuma jgn panic if doctor inform belom nampk kantung atau baru dinding rahim menebal.

takde spotting laa tanda kandungan ok.. krem tu sbb rahim baru nk kembang.. 5minggu tu upt dh terang tpi kalau gi scan biasa nya belom nmpak janin..

dh 13w mmg slalu jgak spotting.. sbb sy keje di tadika byk bergerak n lasak, mybe anak 1st kot. tp lpas spotting g trus scan.. Alhamdullilah xde pape

Kandungan kalau kira dri last period 5w .. tpi tdi tetiba ada spotting warna coklat .. normal ke ? 🥹 nk pegi scan mcm awal sgt 5w .. first 🤰

sy pun XDA spotting langsung..alhamdulillah sngt Allah permudahkan..smpai sekarang dh nk Masuk 18week..alahan pun xda..ank first

2y ago

sesetangah org ja xsemua..mcm sy mmg xdak..tp Dr sllu Akan pesan kalau ad keluar drah trus pegi hospital..

kandungan yg sihat sbenarnya yg langsung xda spotting. sbb tu nurse selalu pesan kalau ada spotting/bleeding kena jumpa doctor.

Normal pregnancy should be no spotting. Puan dah check UPT ke? Saya check UPT line terang dan jelas sewaktu 5 minggu.

2y ago

Sama-sama. InshaAllah aminnn🌹BTW saya dah bersalin, baby 10 bulan sekarang hehe

Rehat banyak2 sis..sy pun pernah spotting mcm tu.